kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mükelleflerin bildirim ayı

Yeni Haber
Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin 2007 takvim yılına ilişkin olarak düzenleyecekleri bildirim formlarını bu ay içinde vermeleri gerekiyor.

Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği'ne göre, özel hesap dönemine tabi mükellefler de bildirim formlarını, tabi oldukları özel hesap dönemi itibariyle değil, takvim yılı itibariyle düzenleyecekler. 2008 yılına özgü olmak üzere Ocak, Şubat ve Mart dönemlerine ilişkin olarak ayrı ayrı düzenlenen bildirim formları, Nisan ayının 5'inci gününden itibaren Haziran ayının 5'inci günü akşamına kadar verilecek.

BİLDİRİM HADDİ

2008 yılı ve izleyen yıllara ilişkin mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile satışlarına uygulanacak had 8 bin YTL olarak belirlendi. Buna göre, bir kişi veya kurumdan katma değer vergisi hariç 8 bin YTL ve üzerindeki mal ve hizmet alımları, "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu" ile; bir kişi veya kuruma katma değer vergisi hariç 8 bin YTL ve üzerindeki mal veya hizmet satışları ise "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu" ile bildirilecek.

Limitin altında kalan alış ve satış bedelleri toplamı ise "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli Toplamı" bölümüne yazılacak. Ödeme kaydedici cihazlar kullanılarak yapılan satışların toplamı KDV hariç tutarlar olarak tabloya dahil edilecek.

(ANKA)