kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'de kasırga: 44 ölü

Yeni Haber
ABD'de 24 eyalette dün yapılan başkanlık önseçimlerine olumsuz hava şartları ve kasırga damgasını vurdu. ABD'nin güney eyaletlerini etkisi altına kasırga 44 kişinin ölümüne 100 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Arkansas, Mississippi, Tennessee ve Kentucky eyaletlerini etkisi altına alan kasırga can ve mal kaybına neden oldu. Şiddetli fırtına ve kasır yüzünden Arkansas eyaletinde 12 kişi, Tennesse eyaletinde 8 kişi ve Kentucy eyaletinde ise 3 kişi yaşamını yitirdi.

Cumhuriyetçi başkan adayı Mike Huckabee, Süper Salı önseçimlerinde güney eyaletlerde elde ettiği seçim başarısını eyletlerde meydana gelen kasırga yüzünden kutlayamadı. Hillary Rodham Clinton, Barack Obama ve Mike Huckabee Süper Salı önseçimlerinin ardından seçim merkezlerinde yaptıkları konuşmaları kasırgada yaşamlarını yitirenleri anmak için bir süre ara verdiler.

KASIRGADA ÖLENLERİN SAYISI 44'E YÜKSELDİ

ABD'nin güney eyaletlerini etkileyen kasırgada ölenlerin sayısının 44'e yükseldiği bildirildi.

Yerel yetkililer ve medya kuruluşları, Arkansas, Tennessee, Kentucky, Mississippi ve Alabama'da etkili olan kasırgada 44 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti.

Kasırga nedeniyle New Orleans ve Georgia'da da alarma geçildiği belirtiliyor. Şiddetli rüzgarın, bölgede çok fazla maddi hasara neden olduğu bildiriliyor.

(AJANSLAR)