kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tiryakiler ne diyor?

Geçen hafta yazdığım 'Tiryakinin sigara yasağıyla imtihanı' yazıma birçok e-mail geldi. Kimi hipnoz tedavisi tavsiye ediyor, kimi Amerika'da çıkmış bir ilacı... 'Gel bizim iş yerinde çalış' diyenler de var. Ben de e-maillerden birkaç tane seçtim. Bakalım siz sigara yasağına ne diyorsunuz...

TAKSİM'E ÇIKACAĞIM...
Sigara seven olarak, 3. sınıf muamelenin ne kadar insanı bir şey olduğunu anlamış değilim doğrusu. Biz bu ülkede, bütün kötü örnek alışkanlıkları halletmiş bir milletmişiz gibi, önce sigara içenleri etkisiz hale getiriyoruz. Ne biçim adalettir anlamadım. Sigara içmek kişiye özgü bir özgürlüktür, bir seçimdir... Tecavüzcüler, katiller, hırsızlar bile toplumda sigara içenler kadar dışlanmıyor. Valla yetti canıma! Daha da yasak getirirlerse Taksim meydanında sigarayı sevenler mitingi başlatacağım. E.B.

GİZLİ İÇİYORUM

Ben de sigara tiryakisiyim ve ben de bırakamıyorum. Her bırakma teşebbüsümde bi cigara yakasım geliyor. İşin ilginç tarafı eski tiryaki olan eşim sigara içtiğimi bilmiyor. Gizli saklı içiyorum. Ama eşimin bilmemesi arkadaşlarıma inandırıcı gelmiyor... İçmeyen anlamıyor ve 'bırak' muhabbetine giriyorlar. Umarım bir gün biz de bırakırız ve bu illetten kurtuluruz. F.A.

SİGARA=MUTLULUK

Şu anda sigara kullananlar bile içmelerine rağmen sigaraya karşı savaş halindeler. Keşke bırakabilsek ama olmuyor! Olmuyor! Olmuyor! Ben+sigara= mutluluk. Mutlu oluyorum içince, seviyoruz biz birbirimizi... Artık iş yerinin kapısında bile yasakladılar. Üst kata çıkıp daracık balkonda içiyorum. Bazı arkadaşlarım evlerinde içirmiyorlar bile, sanki bir zamanlar onlar da içmemişler gibi. Bir de balkonda içip o ortama döndüğün zaman tuhaf tuhaf bakıyorlar. Sanırım artık bir şeyler yapmak lazım, yoksa yakında epey bir dışlanacağız. S.B.

SÜTTEN KESİLİNCE...

27 yaşındayım ikiz erkek bebek annesiyim. Bundan 2 yıl önce hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sigarayı bırakmıştım. İçerken bile, bulunduğum ortamda çocuk varsa kesinlikle sigara içmiyordum. Fakat nedense aynı anlayışı insanlardan görmüyorum. Bu da beni oldukça üzdü. Sigara yasağının gelmesine çok sevindim çünkü oğullarımın pasif içici olmasını istemiyorum... Bunun yanında bir an önce sütten kesilip sigara içmek istiyorum. G.Ş.