kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DİZİ ÇEKMEK ZOR DEĞİL Vildan Atasever: Dizi çekmeyi çok zor bir iş olarak görmüyorum. Her hafta kendimi izleme şansına sahip olmam çok mutlu ediyor beni. Her bölüm başka bir duyguya bürünmek çok eğitici.

Yıldız Kenter gibi hep oyunculuk yapacağım

Vildan Atasever, "Oyunculuğu yaşam alanım olarak seçtim. Benim işim oyunculuk. Bunu bilirim, başka şey de bilmem" dedi ve ekledi: Ben de tıpkı Yıldız Kenter gibi olmak, yaşlanınca da bu mesleği sürdürmek istiyorum..
Kutluğ Ataman'ın yönettiği 'İki Genç Kız' filmiyle 'Altın Portakal' kazanan Vildan Atasever, bu günlerde 'Bıçak Sırtı' dizisiyle gündemde. Harper's Bazaar dergisinden Şebnem Kırmacı'ya röportaj veren Atasever, "Oyunculuğu yaşam alanım olarak seçtim. Yıldız Kenter gibi olmak istiyorum. Yaşlanınca da mesleğime devam edeceğim" diye konuştu. Kendisini anlatmayı çok sevmediğini ve işi dışında basında var olmak istemediğini vurgulayan Vildan Atasever, oyunculuğa bakışını ve hedeflerini anlattı.

ANLATMAYI BECEREMEM

* Ailemle, dostlarımla oturup her şeyimi paylaşıyorum. Sokaktaki insanlarla da çok yakın bir ilişkim var ama röportaj yaptıktan sonra 'yansıyan imajın' ben olmadığımı ya da o kadarla kısıtlı olmadığımı düşünüyorum.

*
Benim işim oyunculuk; bunu bilirim, başka şey bilmem! Benim için 'Türk Sineması'nın yeni yüzü' diye başlık attılar. Benim böyle ukala bir tavrım olamaz. Gayet mütevazı bir hayat yaşıyorum. Bu başlık benimle örtüşmüyor.

* Her zaman susmayı ve dinlemeyi tercih eden biri oldum ben. Değil ki, böyle yukarılardan ahkam kesmek! Zaten anlatmayı beceremiyorum. Çok kalabalık ortamlara girdiğimde bile tutulurum, konuşamam. Çok açık biri değilim, kapalıyım aslında.

NE İSTEDİĞİMİ BİLİYORUM


* Sokakta yürürken insanlarla merhabalaşmak, o enerjiyi iyi ya da kötü hissetmek benim için çok önemli. Sokak hayatını seviyorum. Bir gün bir alışveriş merkezine gittim, iki yaşlı teyzeyle oturup saatlerce sohbet ettik. İnsanların içinde olmayı, birebir bir şeyler paylaşmayı seviyorum.

* Bugüne dek kariyerimi hiç planlamadım. Hayatı olduğu gibi yaşamayı seven bir insanım. Bulunduğum konumu tabii ki düşünüyorum ama "Bu sene bunu başardım, gelecek sene de bunu yapacağım" diye düşünmedim hiç...

*
Ne istediğimi biliyorum. Bilerek yaşıyorum ama özellikle bir plan yapmıyorum. Sinema yapmak istediğimi biliyorum. Yıldız Kenter gibi olmak, yaşlanınca da bu mesleğe devam edebilmek istiyorum. Oyunculuğu yaşam alanım olarak kabul ettim. "Başka ne iş yapardın?" deseler cevap veremem.

ÇOCUKLUK HAYALİMDİ

* Daha altı yaşındayken "Oyuncu olmak istiyorum!" diye tutturmuştum. Sinema perdesi ve televizyon beni büyülüyordu. Çocukluk fotoğraflarımda bile tek bir normal poz vermemişim!

*
Hayatım buradan nereye gider bilmem ama yapmak istediğimi yaptım zaten. Elimden geleni yapmaya da devam edeceğim. Çocukluk hayalimi gerçekleştirmek beni yeteri kadar mutlu ediyor zaten...

* Tek amacım, günümü mutlu olarak geçirmek ve gün içinde doğru olduğuna inandığım şeyleri yapmak. Yarın ne yaşayacağımızı bilemiyor, kestiremiyoruz. Bugün buradayız, yarın ne olacağız kim bilir? Hepimizin hayatı inişli çıkışlı. Yarın uyanamayabilirim, o yüzden bugün benim için çok önemli.

GERÇEK HİKAYE SEVERİM

* İşimi iyi yapmaya, iyi ekiplerle iyi projeler üretmeye çalışıyorum. Çok sevilen bir dizide oynuyorum. Bu tempoda çalışmak, iyi oyuncularla oynamak, her gün yeni bir bilgi ve tecrübe kazanmak, yönetmenden beslenmek ve onun bakışı ile yoğrulmak... Bunlar benim için her şeyden daha önemli.

* Hep üçüncü sayfa haberlerindeki gerçek hayattan hikayeleri canlandıracak bir rol hayal ediyorum. Bu gerçek hikayelerin kahramanlarını oynamayı çok istiyorum.

*
Hayat savaşı veren, sıkışıp kalmış insanların hikayeleri beni çok cezbediyor. Ben gerçek hikayeleri seviyorum. Yapay bir dünyaya ait olamıyorum. Olmuyor, oturmuyor, yakışmıyor! Yıldız Kenter
Haberin fotoğrafları