kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kimse benim üzerimden reyting yapamaz!

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
Jüri üyeliğini yaptığı 'Hayalin İçin Söyle' adlı TV programında İbrahim Tatlıses ile tartışan Muazzez Abacı sert konuştu: Ben ekranda oyuna gelmem. Kimsenin üzerimden reyting yapmasına izin vermem. Reytinge tav olacak kadın değilim!..
Sanat hayatına sayısız başarı sığdıran ünlü şarkıcı Muazzez Abacı, önceki akşam İstanbul gece hayatının renkli mekanlarından Cahide'de sahne aldı. Performansıyla tam not alan sanatçı, İzzet Çapa'nın ısrarlarını kıramadığı için bu popüler mekanda sahne almaya başladığını açıkladı. Yedi yıl uzak kaldığı ekranlara, 'Hayalin İçin Söyle' adlı programla dönen Abacı, canlı yayında İbrahim Tatlıses ile girdiği tartışmaya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı...

* Ekrandan yedi yıl uzak kalmanızın nedeni nedir? Torunum Sera'nın doğumuyla elimi ayağımı çektim. Onu iki yaşına kadar Amerika'da ben büyüttüm. Sonra da genellikle Amerika'da onun yanındaydım. Herkesin bir yaşama amacı vardır. Ben sanat hayatımda doyuma erdiğim için son dönemde önceliğimi torunumu bir dantel gibi işleyerek büyütmeye verdim. Yedi yıl aradan sonra yeniden bir televizyon programıyla ekranlardayım.

TÜRKÇE KATLEDİLİYOR


* Başka bir nedeni yok muydu bu yedi yıllık aranın? Ben ve çevremdeki birçok arkadaşım televizyonlardaki dizi çılgınlığını anlayamıyoruz. Ekranda sürekli vurdulu kırdılı diziler izliyoruz. Ben bunların aile değerlerimizi alt üst ettiğini düşünüyorum ve artık eskisi kadar televizyon izlemiyorum. Karadeniz ve Doğu şivesini seven biri olarak, dizilerdeki güncel diyaloglarda Doğu şivesiyle konuşulmasına anlam veremiyorum. Gençlere böyle mi örnek olacaklar? Yeni nesil çok kötü bir Türkçe ile yetişiyor. Biz küçükken en sevdiğimiz şey; Zeki Müren'in o güzel Türkçesi idi. Artık nedense doğru dürüst şivesi olmayan insanları örnek alıyoruz.

* Eleştiriyorsunuz ama jüri üyeliği yaptığınız 'Hayalin İçin Söyle' adlı programda da, şiveyle konuşan insanlar var. Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu? Jüri üyesi arkadaşlarım İbrahim Tatlıses ve Seda Sayan da, kendi programlarında sık sık şive kullanıyorlar. Ben burada isim vererek açıklama yapmak istemiyorum. Ama sadece onlar değil ki! Sanat camiasında birçok sanatçı şive ile konuşuyor. Bunlar hoş değil. Ben de seviyorum şiveyi ama bizim insanlara örnek olmamız lazım. Bazıları sanki güncel hayatımızda da Doğu şivesiyle konuşuyormuşuz gibi davranıyor.

CİDDEN PAVYONDA ÇALIŞTI

* Son programda İbrahim Tatlıses ile aranızda bir tartışma yaşandı. Neydi o olayda sizi sinirlendiren? O programda taşlar tam olarak yerine oturmuş değil. Ben televizyon formatına göre hareket edecek bir insan değilim. Bu program teklifi bana geldiğinde öncelikle içeriği beni etkiledi. Çünkü sosyal bir olaya destek verecektik. Biz, 'Hayalin İçin Söyle'de star yetiştirmiyoruz. Yarışmacılar ekonomik sıkıntılarından kurtulmak için oradalar. Ama maalesef son zamanlarda program amacından saptı, farklı yerlere çekildi. Bazı sanatçılar çok fazla televizyoncu olmuşlar, reytingin nereden geldiğini hesap ediyorlar. Ancak ben bu oyunların içinde yer alamam. Bunun dışında benim İbrahim Tatlıses ile şahsi hiçbir sorunum olamaz.

* İbrahim Bey ona, "Siz pavyonda şarkı söylerken, ben sabah 9 akşam 5 eğitim alıyordum" demenize sinirlenmiş olabilir mi? Ben olmayan bir şeyi söylemedim ki... İbrahim Bey pavyonda şarkı söylemedi mi? Söyledi. Ben orayı küçümseyerek söylemedim bunu. Pavyon da bir mekandır ama ticaridir. İbrahim'i ve Seda'yı çok severim ama unutmasınlar ki; televizyonun asıl uzmanları bizim jenerasyondur. TRT'nin ilk günlerini çok iyi bilen biri olarak ekranda oyuna gelmek istemem. Üzerimden reyting yapılmasına asla izin vermem! Allah'a şükür kendime yiyecek bir lokma ekmek alacak param var. Belki başkaları gibi gökdelenlerim yok ama paraya ya da reytinge tav olacak kadın da değilim! Ne yani; İbrahim Bey pavyonda şarkı söylemiyordu da ben mi uydurdum?

BÜLENT HER MAKAMI BİLİR

* Bülent Ersoy da 'Popstar Alaturka'da jüri üyeliği yapıyor ve kendisi sürekli nota bilgisini ön plana çıkarıyor. Musiki denince akla neden ilk Bülent Hanım'ın adı geliyor? Bülent bu konuda çok ciddi eğitim almıştır. Müzik bilgisi çok fazla. Her makamı, her notayı çok iyi bilir. Bu yüzden musiki denince ilk akla gelen isimdir. Ben ekranlarda olmayı seven biri olmadığım için geri çekiliyorum. Bülent daha göz önünde olduğu için bu şekilde olması normal. Bundan hiç rahatsızlık duymuyorum.
Haberin fotoğrafları