kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadınlar kendi elleriyle ticarete soyundu

Kadın girişimcilerin ürettiği ürün ve hizmetlerin satılacağı ve geliri de sivil toplum örgütlerinin desteğiyle kadın projelerine aktarılacak olan Türkiye'nin ilk alışveriş sitesi www.kadineliyle.com faaliyete başladı..
Türkiye'nin kadın girişimcilerini destekleyen ilk ve tek alışveriş sitesi açıldı. www.kadineliyle. com'da Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden kadın girişimcilerin ürettiği farklı sektör ve kategorilerdeki ürünlerle hizmetlerin satış-pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilecek.

İLK ETAPTA 10 GİRİŞİMCİ
Kadın girişimcilerin pazar bulmasına fırsat yaratan proje kapsamında elde edilecek gelir, KAMER, KEDV ve KAGİDER gibi kadın girişimciliğini destekleyen sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak kadınlarla ilgili çeşitli projelere kaynak yaratacak. Doğal ve organik ürünlerin yer aldığı portalda kadın girişimcilerin el yapımı ve katkısız üretimlerine de yer verilecek. Adapazarı'ndan keçi sütlü Efsun sabunlarından, yüzde 100 organik el yapımı bluzlara, Çanakkale Karatepe'nin organik zeytinyağından keçeden yapılmış yastık ve kilimlere kadar farklı ürün yelpazesine sahip www.kadineliyle.com'da ilk etapta, 10 kadın girişimcinin ürünleri satılacak.

DESTEKÇİ FİRMA SIFATI
Siteden yapılacak alışverişle herkesin katkı sağlayabileceği projeye, toplu siparişleri ile destek veren firmalar ise ürün alıcılarına gönderilecek 'Kadıneliyle Kadın'ı Güçlendirme Projesi Destek Sertifikası'nda destekçi firma sıfatı ile logo ve imzalarıyla da yer alabilecekler. Portalın kurucusu Karum Danışmanlık Genel Müdürü Sezer Aksoy, www.kadineliyle.com'un, alanında bir ilk olduğunu ve proje ile kadın girişimcilerin birbirlerini desteklediği bir dayanışma modeli de oluşturduğunu belirtiyor. Anadolu'nun çeşitli illerinde küçük yatırımlarıyla iş dünyasına atılan girişimci kadınların pazar bulmakta zorlandığını söyleyen Aksoy, ekonomik değer yaratan kadın girişimcileri tek bir çatı altında toplayarak önemli bir sosyal projeye de adım attıklarını dile getiriyor.

KADINLARA AÇIK DAVET
Lojistik sektöründeki işini bırakıp, memleketi Çanakkale'deki aile zeytinliğini ticari faaliyete sokarak Karatepe Zeytinyağı'nı yaratan Ayşegül Ayman; unutulmuş tarihiyle kültürel miras olan mevlevi tatlısını tekrar yaşatan Atiye Laçin ve uzun yıllar ihracat yöneticisi olarak çalıştıktan sonra memleketi Adapazarı'nda doğal sabun üretimine başlayıp Efsun Sabunları'nı ortaya çıkaran Neslihan Memigüven'i yeni nesil girişimci kadınlara örnek olarak gösteren Aksoy, tüm kadınları, www.kadineliyle.com'a davet ediyor. Ürünlerini kadineliyle.com aracılığıyla satmak isteyen tüm girişimciler, Karum'un 0212 274 02 12 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilir. Alışveriş yaparak kadın girişimcileri desteklemek isteyenler ise www.kadineliyle.com sitesini ziyaret edebilirler.
Haberin fotoğrafları