kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Teröristler sünnetsiz çıktı

Yeni Haber
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl'de güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK terör örgütü mensuplarının çoğunun yabancı uyruklu ve sünnetsiz olduğunun ortaya çıktığını bildirdi. ..
Vali Balkanlıoğlu, Bingöl merkez Dallıtepe Erman Deresi bölgesinde 10 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonun ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Yapılan ilk araştırmalarda etkisiz hale getirilen grubun daha önce Bingöl ve çevresinde çok sayıda terörist faaliyette bulunduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, ormanda ağaç kesiminde çalışan işçilerin de bu grubun eylemine maruz kaldığının anlaşıldığını ifade etti.

Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: ''Bu teröristlerin eylemleri sonucu şehit olan askerlerimiz ile sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Söz konusu teröristler, 20 Mayıs 2005 bir erimizin yaralanması, 23 Haziran 2005 2 uzman çavuşun yaralanması, 30 Ekim 2005 1 uzman çavuşun şehit edilmesi, 20 Mayıs 2006 mayın patlaması sonucu 2 erimizin yaralanması, 28 Mayıs 2006 bir vatandaşın kaçırılması, 02 Haziran 2006 bir vatandaşın öldürülmesi, 04 Haziran 2006 bir erin şehit edilmesi ve 10 erin yaralanması, 27 Haziran 2006 bir vatandaşımızın öldürülmesi, 03 Temmuz 2006 bir astsubayın yaralanması, 06 Ağustos 2007 bir dozerin yakılması, 19 Mayıs 2007 iki askerin yaralanması, 31 Mayıs 2007 orman kesimi yapan 4 sivil vatandaşın katledilmesi, 28 Ekim 2007 bir polis otosunun taranması ve 1 polis memurunun yaralanması eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.''

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Balkanlıoğlu, ''Ele geçirilen bu teröristlerin büyük çoğunluğunun yabancı ve sünnetsiz olduğu yapılan ilk inceleme ve tıbbi araştırmada ortaya çıkmıştır. Sığınakta ele geçirilen doküman incelenmekte olup, teröristlere yardım ve yataklık eden şahıslar hakkında gerekli araştırmalar devam ediyor'' dedi.

SIĞINAKLARDA CEPHANE VE BOL MİKTARDA YAŞAM MALZEMESİ BULUNDU


Balkanlıoğlu, operasyonda teröristlerin kullandığı sığınaklarda ise küçük bir cephanelik ve bol miktarda yaşam malzemesi bulunduğunu belirterek, malzemeler hakkında şu bilgileri verdi: ''Sığınaklarda 1 adet M-16 piyade tüfeği, 9 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet büyük telsiz, 1 adet jeneratör, 35 kalaşnikof şarjörü, 2 adet M-1l şarjörü, 40 adet el bombası, 2000 adet muhtelif çapta mermi, 10 adet tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği, 5 adet büyük tüp, 2 ton gıda maddesi, mutfak malzemesi, telefon rehberi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.''

Balkanlıoğlu, imha edilen sığınakların çevresinde çok sayıda tuzaklanmış patlayıcı bulunduğunu da hatırlatarak, bölgenin tamamen temizlenmeden vatandaşları kendi can ve mal güvenliği için sığınakların bulunduğu bölgeye gitmemeleri konusunda uyardı. Balkanlıoğlu, güvenlik kuvvetleri tarafından bölgede huzur ve güveni sağlamaya yönelik operasyonlara devam edildiğini sözlerine ekledi.