kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mahkeme, Spears'ın isteğini reddetti

Yeni Haber
Akıl sağlığının bozulması nedeniyle kendi işlerini yürütemeyecek durumda olduğuna karar verilerek servetinin ve mülklerinin idaresi babası James Spears'a bırakılan ünlü pop yıldızı Britney Spears'ın davasına bakan Los Angeles mahkemesi, mevcut durumun 14 Şubat'a kadar uzatılmasına karar verdi.

Spears'ın, babasının vasi tayin edilmesine yaptığı itirazı reddeden mahkeme, ünlü pop yıldızının karar verme ehliyetine sahip olup olmadığını belirlemek amacıyla tıbbi değerlendirmede bulunulması için bir hekim tayin edilmesine karar verdi.

Mahkeme komisyonu üyesi Reva Goetz, 4 gün önce aldığı kararla 4 Şubat'ta yapılacak ikinci bir duruşmaya kadar Spears'ın servetinin ve mülklerinin idaresini babası James Spears ile ünlü yıldızın avukatı Andrew Wallet'a bırakmaya karar vermişti.

Mahkeme, ünlü pop yıldızıyla hastanede olduğu süre içinde görüşen avukat Adam Streisand'ın, Spears'ın resmi avukatı olarak tanınması yönünde yaptığı başvuruyu reddederek, ünlü şarkıcının arkadaşı ve yardımcısı Sam Lutfi ile telefon, kısa mesaj veya başka herhangi bir yolla temas kurmasını da yasakladı. Mahkemenin daha önce verdiği, Lutfi'nin Spears'ın yanına hiçbir şekilde yaklaşmamasını içeren karar da uzatıldı.

Ünlü yıldızla yatırıldığı UCLA Tıp Merkezi'ne bağlı psikiyatri koğuşunda görüşen Streisand, mahkemeden önce basına yaptığı açıklamada, ünlü yıldızın, babasının kendisine vasi tayin edilmesini istemediğini belirtti. Streisand, ''Kendisi bana, babasının vasi tayin edilmesine karşı olduğunu kesin bir dille iletti. Spears ile babası arasında uzun bir süreden beri süregelen bir soğukluk var. Babasının vasi tayin edilmesi nedeniyle çok sinirli ve sıkıntılı'' dedi.

Adı gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan Spears'ın bir arkadaşı, önceden yapılan planlarda hastanede 72 saat tıbbi değerlendirme amacıyla gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilmesi öngörülen Spears'ın, doktorların ve psikiyatri koğuşunda görevli bir tıp yetkilisinin, Kaliforniya eyaleti kanunlarına göre 2 hafta daha tıbbi gözlem altında tutulmasına karar verdiklerini söyledi.

Kaliforniya eyaleti kanunlarına göre, büyük bir sakatlığının bulunması veya kendisi veya etrafındakiler için tehlike oluşturması durumunda hastalar tıbbi tedavi altında tutulabiliyor.

(AA)