kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

"Kantin baskısı"

Eski büyükelçi ve MHP Ankara milletvekili Deniz Bölükbaşı, türbanın üniversitede serbest olması durumunda çıkabilecek gerginliği şöyle değerlendiriyor:
"Özellikle başı kapalı olanlar üniversiteye gittiklerinde ' Gördünüz mü, yıllar süren mücadelemizden sonra zafer kazandık' diyerek bunu bir intikam şeyi haline getirmemelidir. Siyasi simge olarak kullanma yoluna asla sapmamalıdırlar. Hatta başı açık olanların endişelerini gidermek için eskiden olduğundan daha fazla özen göstermeliler. Çünkü başını örtenlerin üniversiteye girmesi sonrası bazı mihraklar bunu bir provokasyon haline de dönüştürebilir. Öbür tarafta bir çatışmaya zemin hazırlayabilirler." ( Milliyet, 4 Şubat )
Bölükbaşı'nın uyarısı çok yerinde. Ben de bunu defalarca çeşitli TV programlarında dile getirmeye çalıştım.
Diyelim ki 2008-2009 döneminde türbanlı kızlar üniversiteye girdi...
Özellikle ilk ay içinde yapılacak... TV'lerin ana haber bülteninde " Flaş... Flaş... " diye duyurulacak... Ya da bazı gazetelerin manşetinde yer alacak haberleri görür gibiyim:
Bilmem ne üniversitesinde kantin baskısı... Üniversitenin kantinin de oturan başı açık kız öğrencinin çevresinde toplanan kızlı erkekli İslamcı öğrenciler, "Niye başın açık... Al şu başörtüsünü tak" diye baskı yaptı... Başı açık öğrenci, ağlayarak, rektörlüğe sığındı...
Bu habere inanacaksınız!
İnanacaksınız çünkü görüntüler bir cep telefonu kamerası ile saptanmış olacak.
Şöyle de olabilir: Ne tesadüf ki... Üniversitede bir hocayla söyleşi yapmaya gitmiş gazeteciler, " Kantinde olay var " denmesi üzerine oraya koşup olayı görüntülemişlerdir!
Nereden mi biliyorum?
Çünkü kışkırtma ve kurguhaber böyle yapılır. Bilirler ki "İnsanlar 'gördüklerine' inanır."
Üç üniversiteden böyle görüntüler medyada yer alsın... Gerisi çorap söküğü gibi gelir:
" Biz demiştik... " diye başlayan yaygara, " Ordu göreve " sloganlarına kadar ulaşır.
Böyle şeyler olacağını biliyorum çünkü daha önce başka konularda benzerleri 'yürürlüğe kondu'...
Mesela ' Osmanlı Ermenileri Konferansı'na ev sahipliği yapmaya kalkıştığı için Boğaziçi Üniversitesi'ni " gözden düşürme " kararı aldılar.
Üniversitedeki Folklor Grubu'nun gösterisini, " PKK dansı yaptılar " diye sundular.