kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu'da 480 köyle ulaşım sağlanamıyor

Yeni Haber
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 480 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altına 33 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Sibirya'dan gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı ve soğuk hava, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 33, Ağrı'da 32, Ardahan'da 31, Kars'ta 28, Bayburt'ta 23, Erzincan'da 22, Iğdır'da 13 derece olarak ölçüldü.

Kent merkezlerinden yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Bayburt'ta 46, Kars'ta 40, Ardahan'da 37, Ağrı'da 35, Erzincan'da 29, Erzurum'da 21 santimetre oldu.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl'de 112, Erzincan'da 115, Tunceli'de 98, Erzurum'da 89, Iğdır'da 34, Kars'ta 14, Muş'ta 10 ve Ardahan'da 8 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bu arada, Muş-Kulp kara yolunun 40. kilometresine çığ düşmesi nedeniyle yolun ulaşıma kapandığı kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, bir hafta boyunca bölgede havanın parçalı az bulutlu olacağını belirttiler. Bölgede aşırı soğukların etkisini sürdüreceğini ifade eden yetkililer, yollarda oluşacak sis ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyardılar.

(AA)