kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Teröristlerin sığınaklarından Amerikan silahı çıktı

Yeni Haber
Güvenlik güçlerinin Bingöl'de öldürdüğü 10 teröristin kullandığı sığınakta yaptığı aramalarda yine Amerikan silahı çıktı. Diyarbakır'da ise teröristlere ait mağadara Amerikan silahlarına ait 80 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

Her geçen gün güvenlik güçlerinin ölü olarak ele geçirdiği teröristler üzerinden terör örgütü PKK'nın Amerikan yapımı silahlar kullandığı yönündeki iddiaları güçlendirecek yeni deliller ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda teröristler üzerinden Amerikan silahı olarak bilinen M-16 silahı çıkmaya devam ediyor.

3 Şubat 2008 tarihinde Bingöl Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmıştı.

Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada 10 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmişti.

Teröristler tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde yapılan aramalarda; "9 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 40 adet el bombası, 2000 adet muhtelif çapta mermi, 1 adet patlayıcı madde düzeneği, 35 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet telsiz, 1 adet jeneratör, 750 kilogram un, 250 kilogram şeker, 100 kilogram bulgur, 90 litre yağ, 80 kilogram pirinç, 50 kilogram çay, 40 kilogram çökelek, 5 adet büyük tüp" ile çok miktarda mutfak malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında ise, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 5 ayrı mağarada; 1 adet Kannas Keskin Nişancı piyade tüfeği, 80 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 160 kilogram muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Sığınaklarda ele geçirilen 80 adet M-16 piyade tüfeği fişeği de, teröristlerin çok sayıda Amerikan silahı kullandığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Terör örgütünden kaçarak Türkiye'ye teslim olan 3 militan, "ABD askerleri 2 kamyon dolusu silahı örgüt liderlerine teslim etti." iddiasında bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da, ABD'ye ait silahların Kuzey Irak'taki yerel gruplar tarafından terör örgütüne verildiğini belirtmişti. Bu açıklamanın hemen ardından silahlarla ilgili bir dosya hazırlanarak ABD'ye iletilmişti.

Konuyla ilgili araştırma başlatan Amerika, şu açıklamayı yapmıştı: "Irak'a verdiğimiz silahlar para veya etnik-ideolojik nedenlerle kontrolsüz biçimde PKK'nın eline geçmiş olabilir."

(CİHAN)