kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yunanistan sallanıyor

Yeni Haber
Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Patras kenti yakınlarında Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Atina Gözlemevi Yerbilimleri Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, saat 22.25'te meydana gelen depremin merkez üssünün başkent Atina'nın 155 km batısında, Ahaia iline bağlı Halandriça kasabası yakınlarında olduğu bildirildi.

Patras kenti ve çevresinde şiddetle hissedilen depremle ilgili şu ana kadar can, ya da mal kaybı bildirilmedi. Aynı bölgede dün de, 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ BİR DEPREM MEYDANA GELDİ


Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Patras kenti yakınlarında gece saatlerinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı noktada 5.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Atina Gözlemevi Yerbilimleri Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, saat 00.15'te meydana gelen depremin merkez üssünün başkent Atina'nın 155 km batısında, Patras kentine 20 km uzaklıkta olduğu bildirildi.

Mora yarımadasındaki İlias ile Aiteloakarnanias illerinde şiddetle hissedilen depremle ilgili şu ana kadar can, ya da mal kaybı bildirilmedi.

Bu arada, Atina Rasathanesi Yerbilimleri Enstitüsü Müdürü Yorgo Stavrakaki, küçük bir ihtimal olmakla birlikte bölgede daha şiddetli bir deprem meydana gelmesi olasılığının bulunduğunu belirterek, halka soğukkanlı olmaları çağrısında bulundu.

3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Yunanistan'ın Mora yarımadasında yer alan Patras kenti yakınlarında dün gece saatlerinde meydana gelen, Richter ölçeğine göre 5.4 ve 5.5 büyüklüğündeki depremlerden sonra bu sabaha karşı en büyüğü 3.9 şiddetinde olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi.

Yunan basın yayın organları, 22.25 ile 00.15 saatlerinde meydana gelen ana depremleri izleyen, 00.56'da meydana gelen artçı sarsıntı ve sonrasındaki daha ufak ölçekli depremlerin halk arasında endişe yarattığını kaydettiler.

Atina Yerbilimleri Enstitüsü, ana depremlerin merkez üssünün başkent Atina'nın 155 kilometre batısında, Patras kentine 20 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurmuştu. Mora yarımadasındaki İlia ile Eteloakarnania illerinde de hissedilen deprem can ve mal kaybına yol açmamıştı.

Öte yandan ihtimali düşük olmakla birlikte bölgede daha şiddetli bir deprem meydana gelebileceğini kaydeden Yunanlı deprem bilimciler, sarsıntılara ilişkin doğru bir sonuç çıkartmak için ilk 24 saatin geçmesinin beklendiğini açıkladılar.

(AA)