kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Moskova'da bir Türk öldürüldü

Yeni Haber
Rusya'nın başkenti Moskova'da, Deniz Irmak (27) adlı bir Türkün bıçaklı saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, bir inşaat şirketinde elektrikçi olarak çalışan 27 yaşındaki Irmak'ın, oturduğu binanın 9 ve 10'uncu katları arasındaki merdivenlerde, 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradığını duyurdu.

Bu arada Turkrus.com adlı internet haber portalı, hayatını kaybeden Türk vatandaşının 1980 Sivas Kangal doğumlu ve son ikamet yerinin Malatya olduğunu belirterek, 2004 yılından beri Moskova'da çalışan Deniz Irmak'ın inşaat şirketindeki yeni işine 2 hafta önce başladığı kaydedildi.

RİA Novosti, Irmak'ın oturduğu binanın girişinde öldürüldüğünü bildirirken, ''Turkrus.com'' bazı kişilerin, Irmak'ın metrodan çıktıktan birkaç metre sonra kimliği belirsiz saldırganlar tarafından dövüldüğü, ardından bıçaklanarak öldürüldüğünü söylediğini belirtti.

Cinayetin nedeni konusunda kesin bir açıklama yapılmazken, RİA Novosti'ye bilgi veren polis yetkilileri, cinayetin Kafkas görünümlü 2 kişi tarafından gasp amaçlı işlendiğini savundu.

Rus Noviye İzvestiya gazetesi, Irmak'ın cesedinin yanında evinin anahtarının ve cep telefonunun bulunduğununa dikkati çekerek, olayın ırkçı saldırı olabileceğini vurguladı.

Gazete, Rusya'nın yabancılar için gittikçe tehlikeli bir ülke haline geldiğini belirterek, sadece geçen hafta sonunda bir Türk vatandaşının öldürüldüğünü, bir Güney Korelinin dövülüp gasp edildiğini ve St. Petersburg'da bir Kırgız'ı öldüren 3 kişinin yakalandığını kaydetti.

Yabancılara yönelik geçen yıl işlenen suçların bir istatistiğinin bulunmadığı belirtilen haberde, ''Ancak 2006'da tam 15 bin suç işlendi. Bu, 2005 yılına kıyasla yüzde 17'lik bir artış anlamına geliyor'' denildi.

ROMIR araştırma şirketinin 23 farklı ülkeden 40 büyük şirketin yöneticisiyle yaptığı görüşmeden çıkan sonuçlara da yer verilen haberde, ''Yöneticilere güvenlikle ilgili kaygıları soruluyor. En hafif deyimle Moskova dünyanın en güvenilir köşesi değil. Ancak Moskova'da en önemli sorun polisin etkisiz çalışması, hatta bizzat suç üretim merkezi olması yanıtı alındı'' ifadelerine yer verildi.

Araştırmada, yabancıların en çok organize suç grupları ve aşırı milliyetçi gençlerin hedefi olmaktan korktuğu da belirlendi.

(AA)