kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanırım bende şeytan tüyü var

HAYATİ GÖK - MAGAZİN
Selena'da genç kızların peşinden koştuğu Ozan karakterini canlandıran Serkan Şenalp gerçek hayatta da karşı cinsin ilgi odağı olduğunu gizlemiyor. Oyunculukla ilgili büyük hedefleri olan Şenalp, 'Adımlarımı sağlam atmak isityorum' diyor..
atv'nin sevilen dizisi Selena'da Ozan karakterini canlandıran genç oyuncu Serkan Şenalp, genç kızların sevgilisi oldu... Aslında biz onu 4 yıl önce reklam yıldızı 'Rodeo Mustafa' olarak tanıdık... Ama reklamın üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen hala aynı isimle anılıyor. Bu reklamın kendisi için dönüm noktası olduğunu söyleyen Şenalp, 'Rodeo Mustafa' lakabının üstüne yapışmasından biraz şikayetçi... Dizinin dışında S'nek TV'de bir program sunan Şenalp, sunuculukta da kendisini geliştiriyor. Kızlardan yoğun ilgi gördüğünü söyleyen genç oyuncu, karşı cinsi anlamakta güçlük çektiğini de belirtiyor.

* Oyunculuğa ilk adımı nasıl attınız?
Ortakokul ve lise döneminde ufak çaplı bir tiyatro eğitimi almıştım. Ama 4 buçuk yıl önce oynadığım reklam filmiyle televizyonlarla tanıştım. Bu reklam çok tutuldu. Zaten o günden beri Herkes 'Rodeo Mustafa' olarak biliyor beni. (gülüyor) 15'e yakın firmanın reklamında oynadım. Sonrasında 'İlk Göz Ağrısı' ile dizi oyunculuğuna başladım. Arkasından yine atv'de yayınlanan 'İlk Aşkım' ve son olarak da 'Selena'... Dizi iki yılını doldurdu.

* Galiba hala okuyorsunuz...
Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü'nde son sınıf öğrencisiyim. Ama daha birkaç yıl, dördüncü sınıf olarak kalacağım heralde. Çekimler yüzünden okula gidip gelemiyorum.

PSİKOPAT OLMAK İSTERİM
* Yeni bir oyuncusunuz... İlerde nasıl bir karakter canlandırmak istersiniz?
Hep öğrenci rolleri oynadım. Sonuçta bu işi yapacaksanız zamanı geldiğinde her rolü oynamak zorundasınız. Şu an buna uygunum. İyi de gittiğini düşünüyorum. İlerde psikopat ruhlu, bebek yüzlü bir katili oynamak istiyorum.

* 'Rodeo Mustafa' lakabı da üstünüze yapıştı kaldı sanki...
Evet... Bunun, reklamın iki yıl boyunca ekranda dönmesi ile çok alakası var. O biraz yapıştı gerçekten. Zamanla unutulacağını düşünüyorum. O reklamın öncesinde yer aldığım bazı işler olmuştu. Mesela modellik yapmıştım. Ama 'Rodeo Mustafa' rolü de bana ciddi bir tanınırlık getirdi.

* Modellik derken...
Boyum çok uzun olmadığı için mankenlik yapamam. Ama birkaç markanın modelliğini yaptım, katolag çekimlerinde yer aldım.

ADIM ADIM İLERLİYORUM
* Tiyatro veya oyunculuk eğitimi almayı düşünüyor musunuz?
Basamakları adım adım çıkmaya çalışıyorum. Yaşım ve durumum itibariyle bir anda parlamalar beklemiyorum. Adım adım ilerlediğim eğitim konusundaki boşluğu da doldurmaya çalışıyorum. Zaten oynadığım dizilerin hepsinde önemli oyuncularla çalıştım. Birebir dersler aldım. 'İlk Aşkım'da Sinan Mıhçı ile çalıştım. 'İlk Gözağrısı'na başlamadan önce Burcu Başaran oyuncu koçluğumu yaptı. Bunun dışında Ayla Algan'dan dört ay ders aldım. Bunlar kısa dönemli takviye anlamında derslerdi. Okulum bitikten sonra ciddi anlamda ileri oyunculuk teknikleri alanında yüksek lisans yapmayı ve yurtdışında eğitim almayı düşünüyorum. Önümüzdeki ay dublaj eğitimi almaya başlayacağım.

* Kariyer planınızı nasıl yaptınız?
Televizyon odaklı bir planım yok. Ama böyle giderse, daha uzun yıllar televizyonda kalacağım sanırım. Uzun soluklu planlarım var ama şimdi atıp tutmaya gerek yok. Tiyatro yapmayı çok istiyorum. Sinema filmi, mutlaka. Önümüzdeki yaz bu yoğunluk azalınca, teklif olursa değerlendirmek istiyorum. Oyunculuk ve programcılık öncelikli planlarım. Türkiye'de sayısız insan istemediği işleri yapmak zorunda kalıyor. Temennim herkesin sevdiği işi yaparak hayat standartlarını yakalayabilmesi.
Haberin fotoğrafları