kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

İçki yasağı

İçki yasağı konusunda Abdülkadir Aksu'dan hemen cevap geldi. Ecevit Hükûmeti, 2001'de, İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu'nda değişiklik yaparak, öğrenci yurtlarına, spor kulüplerine, öğretim ve eğitim kurumlarına, kahvehane, pastane, briç ve bezik salonlarına içki ruhsatı verilmeyeceği esasını benimsiyor. AK Parti Hükûmeti, AB uyum yasaları çerçevesinde, Dernekler Kanunu'nu düzenlerken, derneklerle ilgili 19 yönetmeliği tek bir yönetmelikte topluyor ve İspirtolu İçkiler Kanunu'nda yer alan sınırlamayı yönetmeliğe geçiriyor. Her ne kadar, orada burada "Adım adım laiklik elden gidiyor; AK Parti gizli gizli içki yasağı getiriyor" denilse de, meğer gerçek farklıymış. Yasağı, Anasol-M Hükûmeti koymuş.
Bence, AK Parti " laikliğe uymuyor " gerekçesiyle kanundaki yasak maddesini yeniden düzenlemeli. Zaten ortada çok saçma bir durum var. Briç ve bezik salonu ne demek? Beziğin modası çoktan geçti Artık Briba, Amerikano, rölanslı konken filan oynanıyor. Erkekler pokeri tercih ediyor. Briç ise hâlâ revaçta.
Büyük Kulüp veya Moda Kulübü'nde ve birçok briç kulübünde, iskambil oynanıyor diye içki yasaklanacak mı? Spor kulüplerine ait mekânların içki ruhsatı yenilenmeyecek mi? Mesela, Galatasaray adasında faaliyet gösteren içkili lokantaların, barların akıbeti ne olacak?
İşin ilginç yanı, AnasolM Hükûmeti bu kanunu değiştirirken medyamız üzerinde durmadı, " gizli gündemden " söz etmedi bile. Boşuna dememişler, adın çıkmasın dokuza, inmez sekize ... AK Parti'nin işi bu yüzden çok zor.