kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

3 haberde sağlık turu

Alkol yanında enerji içeceği kalbe zararlı
Enerji içeceği ile beraber alkol almak kalbe zararlı. Alman Doktorlar Birliği'nin yaptığı araştırmaya göre, enerji içeceğinde bulunan kafein, taurin ve glucuronolacton gibi maddeler, alkolle karıştırıldığı zaman kalbe ve dolaşım sistemine zarar veriyor. Uzmanlar aynı zamanda enerji-alkol karışımının sinir sisteme de zarar verdiğini söylediler.

Anoreksiya'dan sonra stressoreksiya
Aşırı zayıflığa neden olan manken hastalığı anoreksiya'dan sonra şimdi de 'stressoreksiya' tehdidi... 20 ve 40 yaş arasındaki çalışan kadınları tehdit eden yeni hastalığın, aşırı stres nedeniyle beslenme düzeninin bozulmasından kaynaklandığını belirten İngiliz uzmanlar, "Aşırı iş yükü ve buna bağlı stres nedeniyle kadınlar yemek yemeye zaman bulamıyor. Ve iştahları kapanıyor. Bu da aşırı zayıflamaya neden oluyor" diye konuştu.

Obezlere restoranlarda servis yapılmayacak
ABD çağın hastalığı olan obeziteye dur demek için çok farklı bir yönteme başvurdu! Mississippi eyaleti komisyonu bundan sonra restoranların aşırı kilolu olanlara yemek servisi yapmasını yasakladı. Sağlık komitesiyle yapılan görüşmede aşırı kiloluların sağlıkları açısından böyle bir karar verildi. Yasanın detayları ise açıklanmadı.