kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Samsun'da kuş gribi vakası

Yeni Haber
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Yörükler Beldesi Gelgeriç Mahallesi'nde köy tavuklarından alınan numunelerde kuş gribi virüsü tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 28 Ocak'ta Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Yörükler Beldesi Gelgeriç Mahallesi Meşelik Mevkiinde Ali Baykal'a ait köy tavuklarında ölüm olduğuna dair ihbar alındığı belirtildi.

Açıklamada, aynı gün ihbar yerine ulaşıldığı, geçici kordon ve karantina tedbirleri başlatıldığı ve hastalık şüpheli köy tavuklarından numuneler alındığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Alınan numunelerin Bakanlığımız laboratuvarlarında yapılan incelemelerinde kuş gribi hastalığı virüsü tespit edilmiştir. Hastalık bölgesi yabani su kuşları ve köy tavuklarının iç içe yaşadığı, köy tavuklarının da yabani bir hayat tarzı sürdüğü sulak ve sazlık bir alan olup yapılan değerlendirmelerde hastalık kaynağının yabani su kuşları olduğu belirlenmiştir.

Bölgede 8 ailenin kümeslerini kapsayan sınırlı bir alanda 37 köy kanatlısı tedbir amacıyla itlaf edilmiştir ve itlaf çalışmaları da sona ermiştir. Çok küçük çapta ve çok dar bir alanda etkisini gösteren bu hastalıkla ilgili her türlü tedbir alınmış olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Hastalık mahallinde kordon ve karantina tedbirleri devam etmektedir.''

(AA)