kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiltere'de çok eşli erkeklere devlet desteği

Yeni Haber
İngiltere'de birden fazla eşi olan erkeklere, devlet yardımlarından eş sayısı kadar yararlanma hakkı verileceği öne sürüldü.

Geçinemediği için devletin verdiği evde oturan, devletten yardım alan ailelerde, kadının birden fazla olması durumunda yardım miktarının eş sayısına göre arttırılabileceğini öne süren Sunday Telegraph gazetesi, ''aslında çok eşlilik İngiliz yasalarına göre suç'' uyarısında bulundu.

Hükümetin sosyal yardım politikasında büyük bir değişim anlamına gelen uygulamanın başlamasının, çok eşliliğin suç sayıldığı ülkede, hükümetin ikinci üçüncü eşleri de resmi olarak tanıması anlamına geleceğini vurgulayan Sunday Telegraph, ''yeter ki bu evlilikler birden fazla evliliğin yasal sayıldığı bir ülkede yapılmış olsun'' diye yazdı.

Gazetenin haberinde, ''sonuçta İslami yasalarca birden fazla evlilik yapmalarına izin verilen Müslüman erkekler bu yasadan karlı çıkacak'' denildi.

İngiltere'de 1000'i aşkın çok eşli evliliğin var olduğu tahmin ediliyor. Ancak bu evliliklerin tümünün resmi kayıtları bulunmadığı belirtiliyor.

Uygulamaya şiddetle karşı çıkan ana muhalefetteki Muhafazakar Parti, hükümetin belli bir gruba ayrıcalık sağlayacak bir uygulama başlatmasını eleştirirken, bunun yasalarda daha ileri taleplerin yer almasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

(AA)