kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sultan bebek de yoksulluk kurbanı

Nazan ERDEM SABAH
Eşi, Kuzey Irak'ta çalışan 21 yaşındaki Adanalı annenin sobasız evde 'üşümesin' diye yanında yatırdığı 3.5 aylık bebeği öldü..
Adana'da, 21 yaşındaki İlhami Özdoğan, 4 yıl önce Mehmet Özdoğan'la evlendi. Ailesinin durumu iyi olmayan ve iş de bulamayan koca, sonunda çareyi Kuzey Irak'a gitmekte buldu. Yaklaşık 3 yıl önce eşini ailesiyle bırakıp ekmek parası için Kuzey Irak'a giden Özdoğan, 3.5 ay önce bir kızın doğumuyla büyük mutluluk yaşadı. 20 gün önce Adana'ya gelip Sultan adını verdikleri kızını bağrına basan Mehmet Özdoğan, önceki akşam da evi arayıp babası Akif Akdoğan'a "Kızıma iyi bakın" demişti. Aynı gece odada soba olmadığı için 'üşümesin' diye hep yanında yatırdığı bebeğini 2 kez emziren genç anne, 04.00'ten sonra derin bir uykuya daldı. Uyandığında ise kızının hareket etmediğini gördü.

ÖLÜM ŞÜPHELİ...
Genç annenin çığlıkları üzerine odaya koşan eşinin ailesi, minik bebeği hemen hastaneye kaldırdı. Ancak bebek kurtarılamadı. Doktor ağız çevresinde morluklar bulunan bebeğin ölümünü şüpheli bulunca, annenin ifadesi alındı. Bebek otopsi yapılması için Adli Tıp'a gönderildi.
Haberin fotoğrafları