kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tahliye olan askerlerin birlikleri değişti

Yeni Haber
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının ardından Er Ramazan Yüce tezkere alarak serbest kalırken, diğer askerlerin birlikleri değişti.

Mahkemenin ardından askerlerin avukatları Dincel Aslan, Zahir Soğanda ve Deniz Kurtoğlu, müvekkillerinin birliklerinin değiştiğini söyledi. Avukatlar tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliye edilen askerlerden uzman çavuş Halis Çağan'ın yeni görev yerinin Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Er İrfan Beyaz'ın Ağrı Merkez Komutanlığı, Fatih Atakul'un Ağrı'nın Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı, Er İlhami Demir'in Kars Merkez Komutanlığı, Er Fuat Başoada'nın Erzurum Merkez Komutanlığı, Er Mehmet Şenkul'un Van'ın Erciş İlçesi Jandarma Komutanlığı olduğunu kaydetti. Askerlik süresi biten Er Özhan Şabanoğlu'nun ise Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine gidip terhis belgesini alacağı belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Taburu'na 21 Ekim 2007 tarihinde yapılan saldırıda PKK terör örgütü tarafından kaçırılan, 14 gün sonra serbest bırakılan askerler, askeri savcılık tarafından yapılan sorgulamadan sonra tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı. Savcı Yarbay Hakan İleri, kaçırılan askerlerle ilgili soruşturmasını tamamlayarak 19 sayfalık iddianamesinde Er Ramazan Yüce hakkında ağırlaştırılmış müebbet, uzman çavuş ve diğer 6 asker için 1 ile 10 yıl arasında hapis istemi ile dava açılmıştı. Mahkemeye açılan davadan sonra 1 ve 2 şubat tarihlerinde yaklaşık 17 saat 30 dakika süren duruşmalarda 8 asker tahliye edilmişti. Tahliye kararından sonra Er Ramazan Yüce askerlik süresi dolduğu için tezkeresini alarak dün saat 18.20 sıralarında ailesine teslim edilmişti.

(CHA)