kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SABAH sokağın nabzını tutuyor

BASKI OLUR DİYENLER

'Azınlık durumuna düşürüleceğiz'
* Malatya İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Leyla Çolak: "Eğer siyasallaştırılmasa sorun olmaz. Önemli olan siyasallaştırılmamasıdır. Ancak, siyasallaştırılacağını düşünüyorum. Biz türban takmayanlar olarak azınlık durumuna düşürüleceğiz."

'Serbestlik ardından peçe gelecek'
Ankara Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Sezer Sağlam: "Başörtüsüyle başlayan serbestlik daha sonra peçeye dönüşecek. Sınavlara bile peçe arkasında birbirlerinin yerine sınava girecekler. Halkımız okumuyor. Kulaktan duyma bilgilerle hareket ediyor. Kuran'da bir ayette geçen kapalılık bu kadar tartışılıyorsa içinde siyasi bir kaygı görürüm. Serbestlik baskıyı da getirecek."

BASKI OLMAZ DİYENLER

'Yasaklanmasaydı sorun olmazdı'
*Konya Selçuk Üniversitesi Bankacılık Bölümü öğrencisi Kezban Demirişler: "Üniversitelerde daha önce türban yasağı yokken hiçbir problem yaşanmıyordu. Yasakla beraber olaylar başladı. Bu yasak hiç konmasaydı, bugün içinde bulunduğumuz diğer sıkıntıları tartışıyor olurduk."

'Siyasi simge görülmezse sorun olmaz'
Malatya İnönü Üniversitesi İngilizce Bölümü öğrencisi Bilgehan Karakuzu: "Bence türban siyasi bir simge görülmediği taktirde bir etki yaratmaz. Ancak, üniversitede siyasallaştırma söz konusu olursa o zaman sorun olur. Herkes özgür bir şekilde giyinirse problem olmaz."
Haberin fotoğrafları