kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Anadolu Sağlık Merkezi CEO'su Hasan Kuş

ABD'liler Türkiye'ye 'by-pass'a gelecek

EBRU ERDOĞAN
Anadolu Sağlık Merkezi'nin CEO'su Kuş, yılda 750 bin ABD'linin yurtdışında tedavi olduğunu belirterek, Türkiye'nin de buradan pay alacağını söyledi..
Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) CEO'su Hasan Kuş, Türkiye'nin sağlık turizminde ciddi bir potansiyeli olduğunu ve rakamın 5-6 yıl içinde 5 milyar dolara ulaşabileceğini dile getirerek, ABD'den gelen hasta sayısında büyük artış yaşanacağını söyledi. Sağlık turizminde en önemli kriterin, her düzeydeki sağlık görevlisinin yabancı dil bilmesi olduğunu dile getiren Kuş, şöyle konuştu: "Kendi bünyemizde hemşirelere dil eğitimi veriyoruz. 2007 yılında 750 bin ABD'li, yurtdışından sağlık hizmeti aldı. Sigortası olmayan pek çok Amerikalı, bir by-pass ameliyatına ABD'de 75 bin dolar vermek yerine, Hindistan'da 14 bin dolar ödemeyi tercih ediyor. Bu sayı önümüzdeki dönemde çığ gibi artacak ve artık Türkiye'deki sağlık turizminde de Amerikalıları konuşmaya başlayacağız. Bizim hedef listemizde de artık ABD var." 2008'deki yeni yatırımlarını anlatan Kuş, 3 bin 200 metrekarelik, 22 üniteli kemik iliği nakli merkezi kuracaklarını belirterek, burada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üyelerinin, fark alınmaksızın tedavi edileceğini söyledi. Merkezin 11.5 milyon dolara mal olacağını dile getiren Kuş, devletin belirlediği rakamların, merkezdeki tedavi için yeterli olduğunu, bu konuda işbirliği için görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.

KEMİK İLİĞİ BANKASI KURACAK
Kuş, Türkiye'de her yıl 2 bin hastanın kemik iliği nakli beklediğine dikkat çekerek, bunun yalnız 600'ünün tedavi edilebildiğini vurguladı. Kemik iliği bankası kurmanın da hedeflerinden biri olduğunu kaydeden Kuş, "Bu kapsamda bir Alman organizasyonu olan DKMS ile iletişim içindeyiz. Kendi bankamızı kurma aşamasında orada ilik arayabileceğiz. Yine Almanya'daki Türk hastalar da bize yönlendirilebilecek" diye konuştu.