kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şaka gibi!

Yeni Haber
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bilgisayar almak isteyen bir kişi, işyerini değeri düşük Madagaskar parası ile dolandırdı. İşyeri sahibi paraları bozdurmak için bankaya gidince gerçeği anladı.

Edinilen bilgiye göre, Lüleburgaz Cumhuriyet Mahallesi'nden bulunan Nano İletişim'e gelen bir kişi, dizüstü bilgisayar almak istediğini belirtti. 2 bin 600 YTL değerinde bir bilgisayarı beğenen dolandırıcı, kaparo olarak 50 İsviçre Frangı bıraktı. Şahıs işyeri sahibine daha sonra kalan parayı getirip bilgisayarı alacağını söyledi.

İş yeri sahibinin güvenini kazanan dolandırıcı şahıs, işyeri sahibi yokken dükkana geldi ve bilgisayarı almak istediğini söyledi. Dükkanda bekleyen tezgahtar durumu telefonla arayarak patronuna bildirdi. İşyeri sahibi tezgahtara parayı alıp bilgisayarı vermesini söyledi. İsmini Mehmet olarak söyleyen dolandırıcı tezgahtara 3 bin Frank vererek bilgisayarı teszlim alıp gitti.

Daha sonra dolandırıcının verdiği paraları bozdurmak için bankaya giden işyeri sahibi, 3 adet her biri binlik olan paraların Madagaskar Frankı olduğunu öğrendi. Ekonomik değeri düşük paralara sadece üç ekmek alındığı bildirildi. Polis dolandırıcı şahsı yakalamak için çalışma başlattı.