kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul Afet Yönetim Merkezi açıldı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çağdaş demokratik toplumlarda tartışılmayan ve konuşulamayan hiçbir konu olamayacağını belirterek, ''Bu ülkede el atılmamış, çözülmemiş hiçbir sorun alanı bırakmamak zorundayız'' dedi.

İstanbul Afet Yönetim Merkezi, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Erdoğan, törenden önce, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile İstanbul Valiliğini ziyaret etti. Daha sonra yürüyerek İstanbul Afet Yönetim Merkezi'ne gelen Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu ülkede el atılmamış, çözülmemiş hiçbir sorun alanı bırakmamak zorundayız. Bizim çözüm için kolları sıvadığımız veya toptan çözdüğümüz pek çok sorunun, 5-10 yıl önce gündeme getirilip tartışılması bile mümkün değildi. Koskoca bir ülke ve toplum, gözünün önünde duran ve her gün yaşadığı sorunları görmezden gelerek, öteleyerek, halı altına saklayarak aylarını yıllarını maalesef harcamıştır. Oysa çözülmeyen her konu, bir süre sonra karşınıza katlanarak büyümüş olarak geliyor. Devletle toplum arasında var olan mesafenin en önemli sebebi işte bu anlayıştır. Hükümet olarak vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan hangi sorun varsa bunları tartışmaya, katılımcı ve uzlaşmacı bir anlayışla değerlendirmeye, çözmek için çaba göstermeye kararlıyız.''

''Peki, bunca soruna karşı bugüne kadar olmayan neydi?'' sorusunu yönelten Erdoğan, ''Siyasi irade, kararlılık, öz güven ve samimiyet. Olmayan plandı. Projeydi, vizyondu... Olmayan kurumlarla toplumun ortak hedefler doğrultusunda mutabakatıydı. Biz öncelikle bu yokları geride bıraktık, istikrarı sağladık, kararlı bir duruş sergiledik, vizyon ortaya koyduk. Farkımız buydu'' diye konuştu.

SADECE KONUŞMAKLA BİR YERE VARILMAZ

Başbakan Erdoğan, sonraki aşamada var olan sorunları masaya yatırdıklarını, çözüm yollarını hep birlikte belirlediklerini ve bu yolda adımlarını attıklarını söyledi.

''Çağdaş demokratik toplumlarda tartışılmayan, konuşulamayan hiçbir konu olamaz. Bugün çok şükür demokrasimiz güçlenmiştir'' diyen Erdoğan, bugün her konunun tartışıldığını, konuşulduğunu ve çözüm yolunda da çalışıldığını dile getirdi.

Erdoğan, bir sorunun varlığını kabul etmenin çözümün yarısı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Biz tüm bu sorunların varlığını ortaya koyup, hükümetimizin gündemine getirerek zaten en önemli adımı attık. Büyük bir mutluluk ve memnuniyetle belirtmek isterim ki, bu süreçteki en büyük kazanımımız Türkiye'nin sorunlarını tartışacak, konuşacak ve bunları kırıp dökmeden yapacak demokratik olgunluğa kavuştuğunu görmüş olmamızdır.Türkiye, sorunlarını konuştukça, tartıştıkça, bunların çözümü yolunda mesafe aldıkça rahatlamakta, yükü azalmakta, cesareti ise artmaktadır. Fakat sürekli olarak hakaretlerle eleştirel yaklaşımlarla, çözüm üretmeden sadece konuşmakla bir yere varılmaz.''

MEDYANIN YAKLAŞIMI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözümü olanların projelerini ulaştıracağı yerlerin belli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Herkese biz ulaşamayabiliriz ama her ilde valiliğimiz var. Valiye ulaşamıyorsan, her ilçede kaymakamımız var, belediye başkanımız var. Buralara ulaşmak suretiyle dağarcığında ne varsa bunu devletin bilgi kasasına aktarmak mümkün ama sadece böyle televizyonlarda, medyada bu tür şeyleri yapmak çok renkli oluyor.

Buralarda da bu tür malzemelere ihtiyaç var. Bakıyorsunuz birinin söylediğini bir diğeri de nakşediyor, bir diğerinin söylediğini öbürü nakşediyor, ortada net bir şey maalesef görmüyoruz. Her şey bulanık. Sadece kafalar bulandırılıyor, kafalar bulandırıldığı için de halkımızda bu konularla ilgili ciddi bir rahatsızlık meydana geliyor.''