kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Alo..Sen vali misin?"

Yeni Haber
Yozgat Valisi Amir Çiçek, halkın istek ve şikayetlerini daha hızlı çözmek için ev,iş ve cep telefonunu halka duyurmasına bazı vatandaşlar inanmadı.

Kamuoyuna açıklanan telefonlara valinin çıkıp çıkmadığını merak eden Yozgatlı bir çok vatandaş gece gündüz demeden Amir Çiçek'i arayarak vali olup olmadığını sorduğu ortaya çıktı.

Vali Çiçek, bazı vatandaşların arayıp 'telefonun bana ait olduğuna ihtimal vermeyen bazı vatandaşlar beni arayıp sen valimisin gerçekten?' diye sorduğunu açıkladı.

Vatandaşlardan aşırı bir telefon almadığını ifade eden Vali Çiçek, "Ben vatandaşımıza devletin gülen yüzünü göstermek istiyorum. Halkımız sorunlarını çözmek için günlerce beklemesin. Asık suratlı devlet olmaz. Ben istiyorum ki vatandaş istediğinde valiye, komutana, doktora ulaşabilsin. Biz devlet görevlileri vatandaş için varız.Bu nedenle halkımıza ev, iş,cep telefonlarım ile e-mail adresimi verdim. Şuana kadar birçok telefon aldım.Ancak arayanların çoğu benim vali olduğuma inanmıyor. Önce soruyor. Sen valimisin diye.Onlar zannediyorki telefona vali değil bir başkası çıkar. Ben telefonumu sürekli yanımda taşıyorum. Korumamda bile bırakmıyorum" dedi.

Başbakanlık tarafından başlatılan BİMER'in(Başbakanlık İletişim Merkezi) bi benzerini Yozgat'ta hayata geçirmek için çalışmaları tamamladıklarını ifade eden vali, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. "Başbakanlığımız tarafından bir iletişim merkezi sistemi hayata geçirildi. Biz bunun Yozgat versiyonunu uygulamaya koyacağız. Vatandaş elektronik ordamdan tüm sorunlarını ve isteklerini 24 saat gibi bir sürede çözecek. Gerekli çalışmalar tamamlandı. Bir kaç memur görevlendirip internet üzerinden vatandaşlardan gelen tüm istek ve talepleri anında cevaplandıracaklar. Sağlık, eğitim gibi konular başta olmak üzere tüm brim yetkililerine anında ulaşılacak. Küçük bir sorun için günlerce vatandaş cevap beklemeyecek."

CİHAN