kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
S.S.’nin Orhan Pıçaklar’ı tehdit ettiği öne sürüldü.

2007'nin saldırı raporu

* 28 Ocak: Samsun Agape Kilisesi Derneği kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlandı ve zarara uğradı failler yakalanamadı.

* 2 Nisan: Samsun Agape Kilisesi'nin temsilcisi Orhan Pıçaklar aldığı tehdit mailleri nedeniyle polise ve savcılığa yaptığı başvurulardan sonuç alamadı.

* 18 Nisan: Malatya'da Hıristiyanlık içerikli kitaplar basan ve dağıtan Zirve Yayınevi'nin ofisi basıldı. Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske bıçaklanarak ve boğazları kesilerek öldürüldü.

* 1 Mayıs: İzmir Ödemiş'te Sevgi Topluluğu temsilcisi Mehmet Şahin Çoban'ın aracı taşlı saldırıyla camları kırıldı Belirsiz aralıklarla evi ve toplantı yeri kimliği belirlenemeyen kişilerce taşlandı. Failler yakalanamadı.

* 15 Mayıs: Kilise lideri Orhan Pıçaklar'ın 11 yaşındaki oğlu okulunda babasının yanına götüreceklerini iddia eden gençler tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Pıçaklar'ın oğlu kaçıp okul müdürüne sığınarak kurtuldu. Kaçırma girişimini yapan failler yakalanamadı.

* 20 Mayıs: İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı'nın Eskişehir'deki binası molotof atılarak yakılmak istendi.

* 6 Haziran: Samsun Agape Kilisesi önderi Orhan Pıçaklar bir konser için izin başvurusunda bulundu. Samsun Belediyesi 'misyonerlik' faaliyeti gerekçesiyle izin vermedi. Protestanlar belediyeyi İçişleri Bakanlığı'na şikâyet etti.

* 21 Mayıs: Ankara'da Hıristiyanlık ile ilgili yayınlar yapan Radyo Shema'ya meçhul iki kişi tarafından yapılan saldırı hazırlığı çalışanlar tarafından fark edilince zanlılar kaçtı. Kamerayla tespit edilen iki zanlı yakalanamadı.

* Haziran-Temmuz: Antalya İncil Kilisesi'nde aynı kişi tarafından 8 kez ibadet engellenmeye çalışıldı. Saldırgan her olay sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

* 26 Temmuz: İstanbul Kocamustafapaşa Agape Kilisesi taşlandı.

* 3 Eylül: İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı'nın İzmit hizmet binası kundaklanmak istendi. Çıkan yangın söndürüldü. Fail yakalanarak tutuklandı.

* 30 Aralık: Antalya İncil Kilisesi önderi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığında olan bir genç yakalandı. Başka suçları da bulunan genç tutuklandı.