kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnternette kumara bin 200 YTL ceza

Yeni Haber
Evindeki bilgisayarından internetteki bir oyun sitesinde kumar oynayan kişiye, 2 yıl sonra bin 200 YTL para cezası geldi.

Fehmi Künteci (37) 2 yıl önce internette reklamını gördüğü ''www.oyunsalonu.com'' adlı sitede kredi kartıyla kumar oynamaya başladı. Kumar oynamayı bırakmasının üzerinden geçen 2 yıl sonunda, geçen ay Çanakkale Emniyet Müdürlüğünden, internette kumar oynadığı gerekçesiyle Künteci'ye toplam bin 200 YTL para cezasını içeren 12 tebligat gönderildi.

Künteci, kumar oynadığı siteye internette gördüğü reklamlar üzerine girdiğini, daha sonra bu sitede kredi kartından ödeme yaparak poker oynamaya başladığını söyledi. Kumar oynamayı bıraktıktan sonra kendisine gönderilen para cezasına çok şaşırdığını belirten Künteci, ''Yaptığım araştırmaya göre, 2006'da internet yasası çıktı. Fakat geriye dönük ceza kesilmesini anlamsız buluyorum'' dedi.

Geçen yıl kasım ayında mahkeme kararıyla kapatılan ve erişimleri engellenen 40 internet sitesini mercek altına alan Emniyet Genel Müdürlüğü, 2005 yılından bu yana bu tür sitelerde kumar oynayan kişileri saptadı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kentte 38 kişinin 300 kez bu sitelerde kumar oynadığının belirlendiğini, hepsine her seferi için 100 YTL olmak üzere idari para cezasının kesildiğini bildirdi.

Bu arada, şu an sadece 2005 yılında sitelerde kumar oynayan kişilere maliye kanalıyla ceza tebliği yapılırken, gelecek aylarda 2006 ve 2007 yıllarındaki suçluların da belirleneceği öğrenildi.

(AA)