kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

LCD TV ekranları inceldi cepler dokunmatik oldu

TİMUR SIRT / LAS VEGAS
09.01.2008
Las Vegas'ta devam eden CES Teknoloji Fuarı'na LCD-plazma televizyonlarıyla dokunmatik cep telefonları damgasını vurdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
LCD TV ekranları inceldi cepler dokunmatik oldu
ABD'nin kumarhaneler şehri olarak bilinen Las Vegas'ta devam eden Tüketici Elektroniği Fuarı CES'te LCD ekranlarda incelik cep telefonlarında ise dokunmatik ekranlar ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Özellikle Kore ve Japon LCD ve plazma üreticilerinin cihazların inceliği konusunda kıyasıya bir yarışa girerken, cep telefonlarında dokunmatik ekranıyla büyük ilgi gören ABD'li Apple şirketinin son bombası iPhone'a hem Çinli hem de İsveçli rakip geldi. LCD ve plazma satışlarının patlaması firmaların fiyat ve görüntü kalitesinin dışında tasarım konusunda da yarışmasına neden oldu. Bu yılın en dikkat çeken özelliği birden fazla markanın ince ekran TV konusunda rekabet etmesi oldu. Bunun dışında görüntü kalitesi ve büyüklük konusundaki yarış daha uzun yıllar devam edeceğe benziyor. Araştırma şirketleri bu yıl tüm dünyada 99 milyon yeni nesil televizyon satılacağını belirtiyor. Uzmanlar dijital yayın teknolojilerinin yayılmasıyla birlikte plazma ve LCD'lere olan talebin daha da artacağına dikkat çekiyor.

3.5 METRELİK DEV PLAZMA ÜRETİLDİ

Panasonic, dünyanın en büyük plazma televizyonunu üretti. Çapraz ekran genişliği 4 metreye yaklaşan (150 inç) televizyonun boyunun 3.5 metre, yüksekliğinin ise 2 metre olduğu belirtiliyor. Bugüne kadar en büyük plazmanın ekran genişliği yaklaşık 3 metreydi.