kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahtapot opesyonu: 55 gözaltı

Yeni Haber
Kamu ihaleleri ile kurumlara eksik ve kalitesi düşük yakıt veren ve bu şekilde devleti 130 milyon YTL zarara uğrattığı iddia edilen şebekeye yönelik yapılan 'Ahtapot' isimli operasyonda 55 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Konya merkeze bağlı Selçuklu, Karatay ve Meram ilçeleri ile birlikte Antalya, Mersin, İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum ve Niğde'nin de aralarında bulunduğu 12 farklı ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. 'Ahtapot' ismi verilen operasyon sabaha karşı başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Konya Özel İdare'nin yakıt ihalelerine katılarak bu ihale sonuçlarına göre eksik ve kalitesi bozuk yakıt veren şebekeye yönelik yaklaşık 1 yıllık çalışma sonuçlandı. İlk belirlemelere göre aralarında 11 kamu görevlilisi ve bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu 55'e yakın kişi gözaltına alındı. Aranan şahıslarla birlikte bu rakamın 65'i geçeceği tahmin ediliyor.
Gözaltına alınan şahısların düşük kalorili ve eksik kalorifer yakıtı satarak devleti 130 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edildi. Gözaltına alınanlar ihaleye fesat karıştırmak, çete kurmak ve akaryakıt kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar daha sonra, sorgulaması yapılmak üzere şubeye götürüldü.

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, operasyonların hemen ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gelerek toplantıya geçti. Operasyonlar kapsamında gözaltıların devam edeceği bildirildi.

CİHAN