kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alonso engelli çocuklar için geliyor

ZEYNEP GÜLER CEYLAN / GÜNAYDIN
Engelli çocuklar için yürütülen kampanyalarda yer alan, Begüm Ataklı, şimdi de Formula 1 pilotu Fernando Alonso'yu Türkiye'ye getiriyor..
TESYEV ve UNICEF'le birlikte engelli çocuklar için yürütülen kampanyaların başını çeken Begüm Ataklı, şimdi de Formula 1 pilotu Fernando Alonso ile birlikte engelli çocuklar için kolları sıvadı. Gazeteci Can Ataklı'nın kızı, tasarımcı Tuvana Büyükçınar'ın kız kardeşi olan Begüm Ataklı, Formula 1 yarışları sırasında yakın arkadaşı Jason Tahincioğlu tarafından tanıştırıldığı Fernando Alonso ile birlikte engelli çocuklar için yeni bir proje geliştirdi.

HAYAT ENGEL TANIMAZ
Alonso 11 Kasım'da İstanbul'a gelecek ve Yerebatan Sarnıcı'nda tıpkı Formula yarış arabalarına benzeyen şişme botlarla yapılacak bir yarışa katılacak. Michael Schumacher ve Juan Pablo Montoya'nın da yer alacağı yarış 'Hayat engel tanımaz' sloganı ile gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamı Julio Iglesias'ın da katılımıyla, Alonso ve çocuklar şarkı söyleyecek. Bir sonraki gün de İstanbul Park'ta Can Artam, Jason Tahincioğlu gibi Türk yarışçıların ve yine Alonso, Schumacher gibi dünyaca ünlü pilotların katılacağı bir gokart yarışı düzenlenecek. Ataklı, 2001'de Türkiye'de ilk kez engelli sporcular için tekerlekli sandalye basketbol turnuvası düzenledi. Sonraki yıl Ritz Carlton Otel'de TESYEV'le bir balo düzenleyen Ataklı, elde edilen gelirin, engellilerin tedavi masraflarına harcandığını belirtti.