kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Winter Solstice / En Uzun Gece (D Home)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Winter Solstice / En Uzun Gece (D Home)
Film:
* * * Ekstralar: *
ABD'de sakin bir Kuzeydoğu kasabası. Bahar. Dul Jim Winters'ın hayatı o kadar sakin olmayacaktır. İki oğlu da aileden kopma yaşındadır artık. Ağabey Gabe, Florida'ya kapağı atma niyetindedir. Küçük kardeşim Pete ise isyana girip kendi alemine çekilmiştir. Kriz büyür. Ta ki Jim yeni komşu Molly ile tanışıncaya kadar. Aile bağları, ayrılık ve yaşlanma üzerine, adagio tadında bir film.

Luis Bunuel Koleksiyonu: Gündüz Güzeli / Arzunun Karanlık Nesnesi / Burjuvazinin Gizli Çekiciliği (Saga / A&E Film)
Filmler: (
* * * * ) (* * * * ) (* * * * * ) Ekstralar: * * * * *
Saga dizisine yeni mücevherler eklendi. Bu kez sıra sinemanın amansız 'gözü', gerçeküstüyle kedifare oyunu oynayan İspanyol usta Bunuel'de. Üçlü kutunun, ustanın en gözde ve kalıcı filmlerini bir araya getirdiğini söyleyelim. Belle de Jour (1967) genç Catherine Deneuve ile zihinlere kazınmış; birçok sinemacı için ilham kaynağı olmuştu. Üstad Burjuvazi...'de altı kişilik bir ziyafet üzerinden üst sınıfların riyakârlığı ile dalgasını geçmişti. Son filminde ise (en sevdiğim) aynı kadını iki oyuncuya oynatır ve muhteşem bir tutku öyküsü anlatır. Ekstralar da ayrı bir keyif bu kutuda.

Door in the Floor / Giriş Kapısı (D Home)
Film:
* * * * Ekstralar: * * * *
Filme dört yıldız, çünkü ekstra yıldız Jeff Bridges'e ait. John Irving'in büyük ilgi yaratan romanından sade bir uyarlama bu. Çöküntü halindeki bir evliliğin son bölümü. Çocuk kitapları yazarı Ted, yazarlık heveslisi Eddie'yi yazlığına davet eder. Eddie çok geçmeden burada Ted'in karısı Marion'la ilişki içinde bulacaktır kendisini. Sırlar ise yavaş yavaş aralanacaktır. Duyguların merkezine seyahat.

Number 23 / 23 Numara (New Line / Tiglon)
Film: * * * Ekstralar: * * * * *
Jim Carrey'i böyle bir filmde görmek şaşırtıcı. Çünkü yönetmen Joel Schumacher bir yandan ciddi bir film yapmak istemiş, ama Jim ekrana girer girmez gerilim komediye kayıveriyor. Aslında hikâye Hitchcock'u aratmayan türden: Walter Sparrow eski bir detektif romanına dalar. Romanda 23 sayısının matematik büyüsüne kendini kaptırır ve kitabın kahramanı Fingerling'i kendisi zannetmeye başlar. Şizofreni ve yanılsama üzerine ilginç bir deneme; ilk bölümü yavaş, ama ikinci yarıya diyecek yok.

Emmanuelle Özel Set (VideoExpress / Tiglon)
Filmler: (
* * *) (* * * *) (* *) (* *) Ekstralar: (* *)
Bir zamanlar dünyayı kasıp kavuran filmlerin altından çok sular aktı. Sylvia'nın da ahı gitti vahı kaldı. Ama ilk iki Emmanuelle unutulmadı yine de. Müziğiyle ve görselliğiyle. Kristel öyle aman aman bir oyuncu değildi ama ne gam! Tıpkı Playboy gibi, bu filmler de 1970 ve 80'lerdeki özgürlük dalgasının parçasıydı. Dört disklik kutuda bir kadının çok tartışılan kimlik arayışını bulacaksınız.
Haberin fotoğrafları