kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Niyet mektubu için sosyal güvenlik reformu bekleniyor

Yeni Haber
IMF ile 7. Gözden Geçirme'ye ilişkin Niyet Mektubu'nu hazırlayan Hazine, sosyal güvenlik reformunda IMF'nin istediği yönde gelişme sağlanmasını beklemeye başladı. Niyet Mektubu'nun kısa süre içinde gönderilerek, Şubat ayında yapılacak IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun onayına sunulması bekleniyor.

Hazine, hazırladığı Niyet Mektubu'nu IMF'ye göndermek için sosyal güvenlik reformunun yasalaşması konusunda adım atılmasını bekliyor. IMF heyeti, 21 Aralık'ta Türkiye'den ayrılırken, reformun Ocak başında yasalaştırılacağı öngörüsünde bulunulmuştu. Geçen sürede ise ancak TBMM'nin ilgili alt komisyonundaki görüşmeler tamamlanabildi. IMF'nin sosyal güvenlik reformu konusundaki ısrarı nedeniyle 19. Stand-by'ın ilk gözden geçirmeleri birleştirilmek zorunda kalınmıştı. Anlaşmanın son üç gözden geçirmesine girilirken de aynı sorun yaşanıyor.

ŞİMŞEK'İN İLK NİYET MEKTUBU


Bu arada, Niyet Mektubu'nda ilk kez Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in imzası bulunacak. En son Niyet Mektubu 1 Mayıs 2007 tarihinde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın yanı sıra, dönemin Devlet Bakanı Ali Babacan'ın imzası ile gönderilmişti.

Niyet Mektubu'nda; bir puan indirilen faiz dışı fazlanın tutturulması ve bu çerçevede mali disiplin, belirsizlik üst sınırını aşan yıllık enflasyon, sosyal güvenlik reformu, elektrikte otomatik fiyatlandırmaya geçilmesi, Türk Telekom halka arzı başta olmak üzere özelleştirme çalışmalarına yer veriliyor.

Şubat ayında toplanacak IMF İcra Direktörleri Kurulu, gözden geçirmeyi onayladığında yaklaşık 1,2 milyar dolarlık kredi dilimi serbest bırakılacak.

(ANKA)