kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon örgütü kilise ayininde...

SABAH
Polisin, Muzaffer Tekin, Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm'ün 2004'te Türk Ortodoks Kilisesi'ndeki ayine katılmasını görüntülediği ortaya çıktı..
Ergenekon örgütlenmesi ve Türk Ortodoks Patrikhanesi arasında yeni bağlantılar ortaya çıktı. Organize Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 2001'de sahtecilik ve hırsızlık operasyonu kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay G.'nin evinden Ergenekon örgütünün yapılanmasına dair ilk belgeleri ele geçirdi. O dönem operasyonun başındaki kişi ise şube müdürü Adil Serdar Saçan'dı. İlk kez derin devletle ilgili olarak bir operasyon başlatılırken polis Ergenekon yapılanmasını adım adım izlemeye başladı.

DOSYAYA KONDU
Bir süre sonra Adil Serdar Saçan mahkeme kararıyla açığa alındı. Saçan sonra el bombalarının sahibi olarak tutuklanan Oktay Yıldırım'ın yazdığı internet sitesi www.kuvvaimilliye.net' de yazarlığa başladı. Kuvvayı Milliye Derneği Ankara Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan da ifadesinde, Oktay Yıldırım'ın cezaevinden kendilerine mektup gönderdiğini ve Serdar Saçan'ın da görüşmek için kendisini İstanbul'a çağırdığını söylemişti. Polis, Ergenekon örgütünün deşifre edilmesi için kameralarla tespit yaptı, Polis, Muzaffer Tekin, Mehmet Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm'ün 2004 yılında Türk Ortodoks Kilisesi'nde düzenlediği toplantı ve ayini görüntülemeyi başardı. 2 polis memuru toplantı ve sonrasında yapılan ayini saniye saniye kayda aldı. Karadağ, Tekin ve Görüm'ün 2004 yılında Türk Ortodoks Kilisesi'nde katıldıkları toplantı ve ayin görüntüleri de Ergenekon dosyasının içerisine konuldu. Görüm de ifadesinde, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da hazır bulunduğu bir ortamda Sadettin Tantan'ın elinden plaket aldığını anlatarak, "Kiliseye Karadağ, Tekin ve benim gittiğim doğrudur. Sebebi ise Atatürkçü çizgisi olan bir kiliseyi Fener Rum Patrikhanesi karşısında güçlendirmek içindir" demişti. Kuvvayi Milliye Derneği Başkanı Fikri Karadağ ise kiliseye Erenerol'un babasının cenazesi için gittiklerini söylemişti.