kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kamuda uçuş mili ile gezi devri

Yeni Haber
Kamu çalışanlarının iş gezileri için yaptıkları uçuşlarda kazandıkları bedava miller, yine kamu görevi için gerçekleştirilecek gezilerde kullanılacak.

Maliye Bakanlığı, kendi içinde yapacağı uygulama için genelge yayınlayarak, gezilerde bütçe kaynakları ile bilet alınmadan önce uçuş millerine bakılması talimatını verdi.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın, bakan adına imza koyduğu 18 Ocak tarihli genelgede, Bakanlık içinde uçuş mili uygulamasının esaslarına yer verildi. Başbakanlık'ın konuya ilişkin düzenlemesine dayanan genelgeye göre; Türk Hava Yolları'nın (THY) Miles&Smiles kartı kullanılacak. Maliye Bakanlığı birimlerinde millerin takibi için personel görevlendirilecek.

ÖNCE UÇUŞ MİLİNE SONRA BÜTÇEYE BAŞVURULACAK

Bakanlık harcama birimleri, internet ortamında, kazanılan milleri görebilecek ve bunları kamuya transfer edebilecekler. Bakanlık harcama birimleri, kamu kaynağı kullanılarak uçakla yapılacak seyahatler için, bütçe kaynaklarına başvurmadan önce hesaplarda biriken millerin kullanılması konusunda "titizlik ve özen" gösterecek.

Harcama birimleri, uçuşlarda kazandıkları kamu millerini ve söz konusu millerin kullanım durumunu 31 Ocak 2008 itibariyle ve bundan sonra da üçer aylık dönemler halinde Strateji Geliştirme Başkanlığına bildirecekler.

(ANKA)