kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HP Kişisel Sistemler Ülke Müdürü Artun Ayvat

'Yoğurdun yanında 3 günde 7.500 dizüstü bilgisayar sattık'

13.01.2008
Türkiye'de dizüstü bilgisayar satışları 2007'de ilk kez 1 milyon adedi aştı. HP, 7 bin 500 adet dizüstü bilgisayarı yılbaşından önceki 3 günde perakende zinciri BİM marketlerde sattı. KDV dahil 750 YTL'ye satılan Celeron işlemcili HP dizüstü bilgisayarlar 3 günde tükendi..
Teknoloji perakendecileri arasındaki dizüstü bilgisayar satışı yarışına gıda ile özdeşleşen BIM de katıldı. 27, 28 ve 29 Aralık'ta BİM marketlerinde 7 bin 500 adet HP dizüstü bilgisayar yoğurdun ve makarnanın yanında satıldı. Celeron işlemcili HP dizüstü bilgisayarların fiyatı ise KDV dahil 750 YTL. HP Kişisel Sistemler Ülke Müdürü Artun Ayvat dizüstü bilgisayar kullanımındaki artışın en önemli nedeni olarak fiyatlardaki düşüşün yanında performanslarındaki artışı ve hızlı kablosuz internet kullanımının artmasını gösterdi. Ayvat, "Biz 'Bilgisayar hayatındır' derken herkes için mobil veya masaüstü çözüm olacağını düşünüyoruz. Her fiyat ve performans seçeneğine uygun çözüm sunuyoruz. Dizüstü bilgisayarlar artık sıradan bir ihtiyaç maddesi gibi marketlerde satılıyor. Şimdi bir mobilya markası ile dizüstü bilgisayar promosyonu için anlaştık" diye konuştu.

HP STORE GELİYOR
HP Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğunu belirten Ayvat, Apple Store'un benzeri olan HP Store mağazasını Londra'dan sonra ilk olarak Türkiye'de açmayı planladıklarını söyledi ve konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Teknoloji perakendecileri ile Londra'dan sonra ilk HP Store'u Türkiye'de açmak için görüşmeler yapıyoruz. Eğer bu konuda istekli bir perakendeci ile anlaşırsak mağazayı 2008 yılı içinde açmayı hedefliyoruz." 2007'de Türkiye'de ilk kez dizüstü bilgisayar satışları 1 milyonu aştı. IDC Türkiye'nin yaptığı araştırmaya göre, geçen yıl Türkiye'de dizüstü bilgisayar satışı 1 milyon 200 bini buldu.
Haberin fotoğrafları