kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Schwaiger Karlıtekin Hacı Say

SunExpress, Pegasus'la S.Gökçen'de yarışacak

THY ve Lufthansa'nın ucuz havayolu şirketi SunExpress, S. Gökçen'den uçuşa başlıyor. Schwaiger "Pegasus'a güçlü rakip olacağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
SunExpress, Pegasus'la S.Gökçen'de yarışacak
Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress Havayolları'nın yönetim kurulu başkanı Candan Karlıtekin, 30 Mart 2008'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçuşlara başlayacaklarını belirterek, "SunExpress'in, Türkiye'nin en büyük ve en rekabetçi pazarı İstanbul'da da başarılı olacağına eminim'' dedi. SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger de, Sabiha Gökçen'de Pegasus'a güçlü bir rakip olmaya hazırlandıklarını belirtti. THY'nin ucuz uçuşlar için kurduğu SunExpress'in 2008 hedefleri, İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısıyla değerlendirildi. Karlıtekin, Schwaiger ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say'la birlikte yaptığı toplantıda, 18 yıl önce Antalya'da faaliyete başlayan SunExpress'in, Türk turizmine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

HEDEF 4 MİLYON YOLCU
SunExpress'in, Antalya'da edindiği iş tecrübesini tarifeli uçuşlara da yansıttığını ifade eden Karlıtekin, "SunExpress, bugün sivil havacılığımızın önemli oyuncularından biri konumuna geldi'' dedi. Sabiha Gökçen'de Pegasus'a güçlü bir rakip olmaya hazırlandıklarını vurgulayan Paul Schwaiger, "Pegasus'un piyasaya sunduğu ürün yelpazesini izliyoruz. Şansımızı yüksek görüyorum. Pegasus Havayolları'nı Sabiha Gökçen'de geçmeyi hedefliyoruz'' dedi. 2007'de yolcu sayısını yüzde 27 artırarak 3 milyona, cirosunu yüzde 23 artışla 302 milyon Euro'ya, çıkardığını belirten Schwaiger 2008 hedeflerini 4 milyon yolcu 365 milyon Euro ciro olarak açıkladı.
Haberin fotoğrafları