kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Turan Özdemir: Eşimle uzun bir süre önce ayrıldık ama hâlâ dostuz, görüşüyoruz. İki evladım var. Oğlum Ozan Bodrum’da bir ilaç şirketinde çalışıyor. Kızım Ezgi de geçen yıl Bilgi Üniveristesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Şu anda stajyer avukat.

Ödül aldıktan sonra uzun süre teklif gelmedi

DENİZ AYYILDIZ
'Dondurmam Gaymak' filminin 'Ali Usta'sı Turan Özdemir: Altın Portakal aldıktan sonra yapımcılar pahalı bir oyuncu olduğumu sanıp uzun süre rol teklif etmediler..
Geçtiğimiz yıl 'Dondurmam Gaymak' filmindeki 'Ali Usta' rolüyle 50 yaşından sonra şöhreti yakalayan oyuncu Turan Özdemir, bu akşam atv'de başlayacak 'Geç Gelen Bahar' adlı projeyle dizi sektörüne hızlı bir giriş yaptı. 2006'da Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' seçildikten sonra maddi anlamda mağdur olduğunu belirten Turan Özdemir, "Ödüllü oyuncuyum diye fiyatımı pahalı sanan yapımcılar, uzun süre rol teklif etmedi" dedi. Daha önce 'Tatlı Hayat', 'Estağfurullah Yokuşu', 'Çekirdek Aile' gibi dizilerde küçük roller üstlenen oyuncu; atv'nin 'Geç Gelen Bahar'ında bir gardiyanı oynuyor. Yakında başlayacak 'Üvey Aile' dizisinde ise Roman bir tombalacıyı canlandıracak.

HER ŞEY ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR

* Sizi herkes 'Egeli dondurmacı' olarak tanıyor. Şimdi hem 'Geç Gelen Bahar' hem de Fox TV için çekilen 'Üvey Aile' ile ekranda olacaksınız. Aynı zamanda iki diziye başlamak riskli değil mi?
Aslında bu beni çok heyecanlandırıyor. Oyunculuğumun boyutlarını göstermiş olacağım. Tabii ki 'Dondurmam Gaymak' benim için inanılmaz bir sınavdı ama artık geride kaldı. Ben bir aktörüm, profesyonelim. Bugün gardiyanı oynarım, yarın bambaşka birini. Önemli olan rollere iyi çalışmak.

* Dizilerde hep aynı isimler oynuyor... Şimdi siz de iki dizide birden oynayacaksınız. Geç gelen şöhretin acısını mı çıkarıyorsunuz?
Ben 'Dondurmam Gaymak'la tanınmasaydım, bu teklifleri alamazdım. Televizyon ünlü olmak için ölçü değil bence. Herkes sinema filminde ya da dizilerde oynamak zorunda değil, bu bir tercih meselesi. 'Dondurmam Gaymak'tan sonra bende asla 'oldum-bittim' havası olmadı. Tam tersi, asıl her şey şimdi başlıyor... Oyunculuk kendinle bir hesaplaşmaktadır. Her yeni rol yeni bir başlangıçtır. Çalışarak o rolü olgunlaştırmanız gerekir.

FİYATIM ARTTI ZANNETMİŞLER

* Siz daha önce Devlet Tiyatrosu oyuncusuydunuz, tanınmanızla birlikte maddi durumunuzda nasıl bir farklılık oldu?
'Dondurmam Gaymak'taki rolümle aldığım ödülden sonra benimle ilgili tuhaf bir dedikodu çıkmış. Ödül aldığım için pahalı bir oyuncu olduğum söyleniyormuş. Bazı yapımcılar bazı roller için beni düşündükleri halde, pahalıyım diye teklif getirmemişler. Filmden sonra, sıcağı sıcağına bana teklif gelir de çalışırım diye çok bekledim ama gelmedi. Meğerse neden buymuş! Sonra bu düşünce kırıldı ama ben de bayağı beklemiş oldum. (Gülüyor) Şimdi hem mesleki anlamda hem de maddi anlamda tatmin olabileceğim dönem başladı diyelim. İnşallah böyle devam eder.

* İki dizide birden oynamanız daha çok para kazanmak için mi?
Hayır alakası yok! Sadece iki rolü de çok sevdim. Çok çok fazla paralar almıyorum. Hayatımı sürdürecek kadar kazanıyorum. Çok düşük değil ama çok yüksek paralar da değil. Bu iki rol için de 'Aman ben oynayayım' diye ortaya çıkmadım. İkisi de bana teklif edildi, hatta ısrar ettiler. Bu durum para hırsı olarak nitelendirilirse çok üzülürüm.

* Ama televizyondan kazanılan paralar tiyatroyla ölçülemez bile değil mi?
Ben maddi açıdan bakmıyorum. Kaliteli işler yapmak istiyorum. Yani şimdi hayat diye bir şey, sorumluluk duyduğumuz insanlar var. Ben her şeyden önce bir babayım ve çalışmak zorundayım. Ama oyunculuğun da zevkini almak istiyorum. Bu keyfi bulduğum zaman 10 alacaksam, 5 almayı tercih ederim.

DRAMATİK ÖĞELER OLACAK

* Diğer dizinizin konusu nasıl?
Onun çekimleri 2 Şubat'ta başlayacak. İsmi 'Üvey Aile'. Fox TV için çekiyoruz. İlk defa bir Roman karakteri oynayacağım. Onlara karşı inanılmaz bir sempatim vardır her zaman. Hayata bakışlarını çok seviyorum. En zor durumda bile gülmeyi, eğlenmeyi bilirler. Hele müziği duydular mı, kavgalarını bile unuturlar. Hacıhüsrev'e gidip Roman ailelerle ön çalışma yaptık.

* atv'deki 'Görgüsüzler' dizisi de Romanlar'ın hayatını anlatıyor...
'Görgüsüzler'i başarılı buluyorum ama biz üslup olarak ayrılıyoruz onlardan. Çünkü 'Üvey Aile'de dramatik öğeler de var. O insanların üzüntülerini, çaresizliklerini, yaşam tarzlarını da göreceğiz.