kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cesur desenler ve renkler farklı kılar

* Unutmayın, kanepenizin üzerine atacağınız yastıklar, çevreyi renklendirecek cam aksesuvarlar salonunuzun sıcak bir atmosfere bürünmesini sağlar.

* Her bir duvara tek bir tablo asmaktan kaçının. Asacağınız tek bir resim ya da tablo yeterince büyükse mekanda etki yaratabilir ama aksi halde onları ikişerli ya da üçerli gruplar halinde bir araya getirmeye çalışın. Böylesi çok daha dramatik bir görünüm yaratır.

*
Fotoğraflarınızı ya da tablolarınızı temalara göre bir araya getirin. Örneğin, siyah beyazlar bir duvarda, renkliler başka bir duvarda yer alsın.

* Eğer salonunuz güzel bir manzaraya açılıyorsa mutlaka mekanın her köşesinin bu estetik görünümden nasibini almasına özen gösterin. Güzel bir deniz manzarası ya da yemyeşil bir bahçe görünümü mutlaka salonunuza dahil edilmeli.

*
Duvara yaslanmış bir büfe, mekanda son derece etkili bir görünüm yaratır. Üzerine bir ayna asarak ya da vazolar yerleştirerek şık bir görsellik yakalamak mümkün.

DESENLERİN UYUMUNA DİKKAT!

* Cesur desenler düz renklerden oluşan monoton bir odanın havasını anında değiştirebilir. Onları kullanmaya ilk olarak yastıklarla başlayabiliriz. Eğer düz renklerde bir kanepeniz varsa karışık desenli yastıklar ya da kırlentlerle işe başlayın.

*
Daha cesur davranabileceğinizden eminseniz bir duvarı desenli bir duvar kağıdıyla kaplamayı deneyin. Bunun için şömine duvarını veya girintili bir köşeyi de kullanabilirsiniz.

* Seçtiğiniz desenin odanın genel tarzıyla uyum göstermesine dikkat edin. Çiçek ya da dal gibi ince hatlı desenler daha elegan bir etki yaratacaklardır. Geometrik desenler ise modern mekanlar için daha uygun olur.

*
Geometrik desenler kullanırken dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Örneğin, dikey çizgili bir desen alçak tavanı daha yüksek gösterir. Ayrıca büyük motifler güçlü bir vurguya sahip olduğundan geniş mekanlar için daha uygundur. Büyük bir mekanda çok küçük motifli bir desen kullanmak da desenin etkisini öldürür. Mekanın genişliğiyle desen boyutu arasındaki ölçüye dikkat!
Haberin fotoğrafları