kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Klasik bir oda için yuvarlak hatlı koltuk

* Rahat bir mekan yaratmanın anahtarı, salonunuzun boyutlarına ve tarzına en uygun kanepeyi bulmaktır. Öncelikle mekanın tarzına uygun kanepe seçeneklerini gözden geçirin. Yuvarlak hatlı bir kanepe mekana daha klasik; kare hatlı, sade tasarımlar ise daha modern bir görünüm kazandıracaktır.

* Unutmayın, büyük kanepeler mutlaka büyük metrekareli alanlarda kullanılmalı. Kanepenin eninin yanı sıra yüksekliğini ve derinliğini de ölçmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Kanepe ne kadar derinse odada o kadar fazla yer kaplayacaktır.

*
Kanepeyi içeri sokarken herhangi bir hasara uğramaması için giriş kapılarının ölçeklerini de göz önüne alın. Kanepeniz mekana uygunluk göstermediği takdirde geri alım hakkında önceden mobilyacınızdan bir teminat alın.

* Küçük ve alçak pencereli odalarda mutlaka ayaklı kanepeler tercih edin. Kanepenin yerden birkaç santim yukarıda olması mekanın genişlemesini ve ferahlamasını sağlar.

ŞÖMİNE SICAKLIK VERİR


* Eğer salonun perde, halı gibi diğer unsurlarında karışık desenler tercih ettiyseniz, kanepe kumaşında daha düz bir renk kullanın. Kanepede karışık ve baskın bir desen tercih etmek istiyorsanız salonun diğer renk skalasını da buna uygun olarak belirleyebilirsiniz.

* Kanepe minderlerinizin kuştüyü mü, yoksa sentetik malzemeyle mi kaplanmasını istiyorsunuz? Sentetik olanlar şekillerini daha iyi koruyorlar ancak tüyler yaşanmışlık hissi yaratıyor.

*
Her odanın televizyon dışında bir odak noktasına ihtiyacı vardır. Şömineler mekanın atmosferini şekillendiren en önemli odak noktalarıdır. Kışın mutlaka şöminenizi yakın. Odun ateşinin çıtırtısı ve sıcaklığı doğal bir ruhsal rehabilitasyondur. Yazın da şömineyi bir sergi alanı gibi kullanarak üzerini çiçek buketleri, renkli aksesuvarlar ve tablolarla süsleyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları