kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yolcu otobüsü Zap suyuna yuvarlandı

AA
Yeni Haber
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İran plakalı yolcu otobüsünün Zap suyuna yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İran'dan Van'a giden yolcu otobüsü, Yüksekova ilçesi çıkışındaki Yeniköprü mevkisinde, kar yağışı nedeniyle virajı alamayarak Zap suyuna yuvarlandı.

Çevredekilerin yardımıyla otobüsten çıkarılan İran uyruklu yaralı 10 yolcu, vatandaşlarca Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılırken, kaza bölgesine çok sayıda ambulans ve kurtarma aracı sevk edildi.

Otobüste ölen yolcu olabileceğini ve yaralı sayısının artabileceğini bildiren yetkililer, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydettiler.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İran uyruklu yolcuları taşıyan otobüsünün Zap suyuna yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2'si ağır 10 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Nasuhbeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 kişiyle İran'dan Van'a giden İran plakalı yolcu otobüsünün, akşam saatlerinde kar yağışı ve buzlanmanın da etkisiyle Yüksekova ilçesi Yeniköprü mevkisinde Zap suyuna yuvarlandığını söyledi.

Kazada, 2'si ağır 10 yolcunun yaralandığını belirten Nasuhbeyoğlu, kazadan sonra çevredeki vatandaşların ve güvenlik güçlerinin yardımıyla otobüsten çıkarılan yaralıların, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldığını, sağlık durumu ciddiyetini koruyan 2 yaralının ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildiğini kaydetti.

Nasuhbeyoğlu, otobüsteki 3 yolcunun ise kazadan yara almadan kurtulduğunu ve İranlılara ait bir minibüsle Esendere Sınır Kapısı'na ulaştırıldığını belirtti.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.