kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MySpace Türkiye'ye geliyor

20.01.2008
Dünyadaki en geniş katılımlı sosyal iletişim sitelerinden olan MySpace, hafta içi Cuma günü hiçbir duyuru yapmadan sessizce MySpace Rusya'yı kullanıma açtı.

MySpace yetkilileri, kısa bir süre içerisinde de MySpace Türkiye'yi başlatmayı planlıyor.

MySpace'in uluslararası satış direktörü Travis Katz, TechCrunch.com sitesine yaptığı açıklamada bir ülkeye portal açmadan önce bir takım oluşturduklarını söyledi. Bir ülkeye başaralı bir şekilde portal açmanın, sadece sitenin dilini değiştirmekte yatmadığını söyleyen Katz, önce o ülkeyle ilgili araştırma yaptıklarını belirtti.

Katz, bu ön çalışmalarda o ülkenin en çok sevilen sanatçılarını ve ünlülerini belirlediklerini ve onları hizmete dahil etmeye çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'nin de kısa sürede MySpace'in yerel hizmet verdikleri ülkeler listesine gireceğini belirten MySpace yetkilisi, bunun için ise net bir tarih vermedi.

Türkiye'nin nu konuda "çok çekici" olduğunu ifade eden Katz, "Çünkü toplumun yüzde 30'u 18 yaşın altında. Bu da size çok büyük bir potansiyel kullanıcı sağlıyor" dedi.

Yetkililere göre MySpace'ın yakın zaman içinde yerel portallarını oluşturacakları bir diğer ülke ise Güney Kore. Bu konuda da çalışma yürüttüklerini söyleyen Katz, Koreli internet kullanıcılarının ABD veya Avrupalı kullanıcılardan çok farklı şeyler talep ettiğini dile getirdi.
MySpace şu anda 23 farklı ülkede kendi portalını kurmuş bir şekilde hizmet veriyor. Şirketin şu anda Londra, Paris, Berlin, Madrid, Milan, Stockholm, Helsinki, Oslo, Kopenhag, Sidney, Mexico City, Sao Palo, Buenos Aires, Toronto, Tokyo ve Pekin'de ofisleri bulunuyor. Yakın zaman içinde de Mumbai, Moskova ve İstanbul'da ofislerin açılması planlanıyor.