kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

THY'de rehine krizi sona erdi

Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlük binasındaki kantinde çalışan bir bayan, silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Güvenlik görevlleri tarafından ikna edilen Zafer Ç. isimli silahlı THY çalışanı gözaltına alındı. Zafer Ç., ilk sorgusu yapılmak üzere havalimanı polis merkezine götürüldü.

OLAYI AŞKINA KARŞILIK ALAMADIĞI İÇİN GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlük binasının zemin katında bulunan bir bayanı silahla rehin alan THY çalışanı Zafer Ç.'nin fiziksel engelli olduğu, rehin alma olayını aşkına karşılık alamadığı için gerçekleştirdiği öğrenildi.

Olay, saat 14.30 sıralarında THY Genel Müdürlük binasının zemin katında bulunan ve personelin alış veriş yapması için açılan Hava İş Sendikası Kooperatifi'ne gelen Zafer Ç. isimli THY personeli, ismi henüz öğrenilemeyen bir kızı sevdiğini söyledi. Karşılık alamadığı öğrenilen Zafer Ç.'nin havaya bir el ateş ettiği belirtildi.

Diğer çalışanlar kaçarak dışarı çıkarken, Zafer Ç., silah tehtidiyle rehin aldığı bayanı bir odaya kapattığı ifade edildi. Olaya ilk olarak THY'nin güvenlik görevlileri müdahale etti. Zafer Ç'nin ikna edilememesi üzerine olay yerine polis ekipleri ve özel harekat timleri çağırıldı.

(CHA)