kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Memur kenti Ankara otogaz tüketiminde İstanbul'u solladı

2007 LPG Raporu, Ankara'nın otogazda patlama yaşadığını ortaya koydu. Tüp ve dökme LPG satışında İstanbul ilk sırada yer alırken otogaz LPG satışında Ankara birinciliğe oturdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Memur kenti Ankara otogaz tüketiminde İstanbul'u solladı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan 2007 yılı sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasası sektör raporu, pazarda büyümenin otogaz ile gerçekleştiğini ortaya koydu. Rapora göre 2007 yılı sonunda LPG otogaz bayilik lisansı sayısı 6 bin 586'ya ulaşırken, otogaz LPG satışlarında Ankara 235 bin 162 tonla ilk sıraya oturdu. Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip olan İstanbul ise 230 bin 506 ton ile ikinci sırada yer aldı. Dökme LPG ve tüpte ise birincilik yine İstanbul'un oldu.

DARALMA ÜRKÜTÜCÜ
Geçtiğimiz yılın yurtiçi tüketim rakamları ürün bazında bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında, tüplü LPG tüketiminde yaklaşık yüzde 12, dökme LPG tüketiminde yaklaşık yüzde 54 azalma yaşanırken, otogaz LPG tüketiminde ise yaklaşık yüzde 30'luk artış oldu. 2007 yılı satış rakamlarına göre LPG pazarında Aygaz yüzde 24.2'lik pazar payı ile lider konumunu korudu. LPG Derneği Başkan Vekili Selim Şiper, sektörün yıllık cirosunun 6 milyar dolarlar ile ifade edildiğini ve 2,5 milyar dolar kadar da vergi tahsilatı görevinin söz konusu olduğunu ifade etti.