kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti Clinton ve Obama'yı kınadı

Yeni Haber
AK Parti, ABD Başkan Aday Adayları Senatör Barack Obama ve Senatör Hillary Clinton'un "1915 olaylarına ilişkin Ermeni tezini tanıyacaklarına" dair sözlerini kınadı.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ABD'de seçim çalışmaları sürerken, bazı politikacıların sarf ettikleri beyanlar, ülkelerinin devlet politikalarına yeterince vakıf olmadıklarını da gösteriyor. Sözde Ermeni soykırımı tasarısına destek veren üyelerin, tasarının Genel kurula getirilmemesi yönünde tutum takınması bazı gerçeklerin anlaşılmaya başladığını göstermişti. Çünkü herkes biliyor ki, bu tasarının geçmesi Türkiye-ABD ilişkilerinde onarılamaz yaralar açar ve bu hiç kimseye bir yarar sağlamaz" sözleri hatırlatılarak Obama ve Clinton tarafından yapılan açıklamalar talihsiz olarak değerlendirildi. Açıklamada, ABD'de bulunan bazı lobilerin karalama kampanyası yaptıklarına dikkat çekilerek, "Türkiye-ABD ilişkileri iç siyasetin ucuz hesaplarına kurban edilemez" denildi.

ETİĞE AYKIRIDIR

Verilen siyasi vaadin, küresel etiğe aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, Obama ve Clinton'un vaadleri "Basit oy hesaplarına dayanan bir çıkış ve 'Siyasal Kampanya Etiğine' de aykırı bir söylemdir" şeklinde değerlendirildi.

Açıklamada ayrıca, "Tarihe mal olmuş ve tarihin son kararını verdiği Ermeni meselesi ülkemiz aleyhine bir baskı unsuru olarak kullanılmaktadır. Son olarak ABD'nin iki Başkan Aday Adayı tarafından dillendirilen bu iddialara en iyi cevap: "Tarih yazmak parlamentoların işi değildir!" şeklinde olacaktır" denildi.

(ANKA)