kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Çeşme başından chat başı aşklara nasıl geldik?

Günümüzde bir sevgili bulmanın en sakıncalı yolunu açan şey internet oldu. Herkesin 'Doğrucu Bekir' olduğu chat yoluyla tanışmanın sonu hep ne yazık ki hüsranla bitiyor.
Chat yaparken tanıştığım bir adamla sevgili oldum. İlişkimiz ilk aylarında çok güzel gitti. Fakat daha sonra öğrendiğim gerçekle dünyam başıma yıkıldı. Sevgilim meğerse dolandırıcının tekiymiş. İşin kötü tarafı ise beni de çarptı. Chat'ten sevgili bulmak bu kadar tehlikeli bir şey mi? (Işık P.)
Eskiden kızlarımız çeşme başında kabak çekirdeği çıtlatıp, kendilerine sevdalanan oğlanları da oracıkta çatlatırlardı. Eski dönemlerde yaşayan kızların kabak gibi açılıp, flört ettikleri tek yer vardı; 'Çeşme başları!' Hatta eski zamanlarda çeşme başı aşkları türkülere bile söz konusu olmuştu. Mesela; "Çeşmeye gel ki görem/ Elini uzat gül verem/ Gülümü beğenmezsen, üç top menekşe verem..."

TEKNOLOJİ EMRİNİZE AMADE
Derken yıllar su misali akıp geçti... İkili ilişkiler de çeşme başından, chat başına taşındı. Bir sevgili mi arıyorsunuz? Teknoloji emrinize amade. Artık sevgiliniz size bir 'tık!' kadar yakın. Çünkü günümüzde bir sevgili bulmanın 'en zahmetsiz' yolunu açan şeye internet aracı oldu. Zahmetsiz diyorum çünkü en bakımsız halinizle bile sevgilinizin karşısına çıkabiliyorsunuz. Beğenilme gibi bir derdiniz yok! Günümüzde bir sevgili bulmanın 'en sakıncalı' yolunu açan şeye de yine internet aracı oldu. Sakıncalı diyorum çünkü sanal bir dünyada sanmayasınız ki herkes 'Doğrucu Bekir!' Aşık olduğunuz kadın ya da adam; sapık mı, manyak mı, katil mi, üçkağıtçı mı, ırz düşmanı mı, yoksa bir başkasını çarpan dolandırıcı mı? Bütün bu saydığım özellikteki insanların kim olduklarını asla, hiçbir zaman bilemezsiniz! Merak edip bilmek istediğiniz zaman da, iş işten geçmiş oluyor. Açıkça söylemek gerekirse, 'chat başı' ilişkilerde taraflardan en az birinin sükut-u hayale uğraması kaçınılmaz acı bir sondur.