kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aldatmanın en iyi yolları kitap ve filmlerde anlatıldı

Kadın-erkek ilişkilerinde en önemli şey sadakat olarak görülür. Aldatan kadına da erkeğe de iyi gözle bakılmaz. Peki tarihte aldatma nasıldı? Barbuni.com kültür-sanat dünyasında aldatmayı konu alan kitaplara ve filmlere göz attı..
MADAME BOVARY
(Gustave Flaubert)
Flaubert'in, yayınlandığı tarihlerde katı ahlaki yargılar nedeniyle mahkemece suçlanmasına da sebep olan roman, kaba saba bir adam olan Charles Bovary ile hayalperest bir kadın olan Emma'nın mutsuz evliliğini anlatıyor. Tek düze hayatında bir çıkış arayan Madem Bovary, Rodolphe ile aşk yaşamaya başlıyor. Kocasını terk edip başka bir hayat seçmeye niyetlenirken ansızın terk ediliyor...

ALDATMA
(Harold Pinter)
2005 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İngiliz oyun yazarı Harold Pinter bu oyununda sessizliği, gizemi ve kısa konuşmaları kullanarak bir gerilim ve tehdit havası oluşturur. Erotik fanteziler, takıntılar, kıskançlık ve nefretten örülü diyaloglardır bunlar... Anlatılan görünüşte basit bir ihanettir ama modern toplumlardaki gerçekdışılığın insan ilişkilerini de yalana çevirmesinin dramatik bir anlatımı diye de düşünülebilir.

AŞK-I MEMNU
(Halit Ziya Uşaklıgil)
Yakın zamanda Almanca çevirisi de yapılan 'Aşk-ı Memnu', Halit Ziya Uşaklıgil'in klasikleşmiş eseri... İstanbul'un varlıklı ailelerinden Adnan Bey, karısının ölümünden sonra cemiyet içinde serbest davranışlarıyla tanınmış Firdevs Hanım'ın kızı Bihter'le evlenir. Adnan Bey'in yeğeni Behlül ile Bihter arasında yasak bir aşk başlar. Behlül ve Bihter'in aşkının ortaya çıkması ise Bihter için trajedinin son halkasıdır.

HAMLET
(William Shakespeare)
Babasının ölümünü ve bundan çok kısa süre sonra annesinin amcasıyla evlenmesini kabullenemeyen Hamlet bunalıma girer. Bu arada babasının hayaletinin kale surlarında görülmesiyle ortada yanlış şeyler olduğunu fark eden başkahraman, babasının katilini aramaya başlar. Bu arada Hamlet yanlışlıkla da olsa sevgilisi Ophelia'nın babasını öldürür. Ophelia bunalıma girer ve intihar eder. Eser 'Olmak ya da Olmamak' sözleriyle bilinir.
Haberin fotoğrafları