kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Barış Koçak, bu rol için kısa sürede 8 kilo birden verdiğini ve Deniz Gezmiş’in hayat hikayesini defalarca okuduğunu söyledi.

Deniz Gezmiş rolü için 10 yıl bekledim

GÜNGÖR KARAKUŞ - SABAH
atv'nin dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'de, Deniz Gezmiş'i canlandıran Barış Koçak: Üniversite yıllarında sağcıların arasındaydım. Dizi sayesinde, kişiliğim ve hayat felsefem de Deniz Gezmiş'e benzemeye başladı..
atv'nin iki sezondur beğeniyle izlenen dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'de Deniz Gezmiş'i canlandıran Barış Koçak, 10 yıldır bu rolü beklediğini söyledi. Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Bölümü'nden mezun olduktan sonra memleketi İzmir'de 7 yıl boyunca sağlık teknikerliği yaptığını anlatan 30 yaşındaki Koçak, "Deniz Gezmiş'e olan benzerliğimin farkındaydım. Bir gün onun hayatının anlatıldığı bir sinema filminde oynamanın hayallerini kuruyordum. Bu teklif dizi için geldi" dedi.

HÜMANİSTLİĞİ SEÇTİM
Üniversitede okurken sağcı kesimin arasında bulunduğunu itiraf eden Barış Koçak, "Üniversiteden sonra ise hümanist olmaya çalıştım" diyerek hayat görüşüne dair şunları söyledi: "Antakya'da okurken solcu arkadaşlarım da vardı ama daha çok sağcı öğrencilerle takılıyordum. Ancak hiçbir zaman ön planda olmadım. Bu diziden önce de sağ kesime yakın bazı kanallarda, ufak tefek reklam ve dizi projelerinde yer aldım."

ONDAN ÇOK ETKİLENDİM
Barış Kocak, internette dizi ile ilgili bazı forumlarda kendisinden Deniz Gezmiş'in ideolojisine ters birisi olarak söz edilmesine çok üzüldüğünü söyledi ve ekledi: "Sanatçılar rollerini alırken ideolojik davranamazlar. Ben üniversiteden sonra felsefe olarak kendime insan sevgisini seçtim. Diziyle birlikte Deniz Gezmiş'ten çok etkilendim. İnsanlık için çok hayırlı işler yapmaya çalıştı, onun hakkı ödenemez..." 'Hatırla Sevgilisi' dizisinin ardından Deniz Gezmiş'i iyi bir sinema filminde canlandırmak istediğini kaydeden Koçak, "Dizide Deniz ve o dönemle ilgili canlandıramadığımız birçok konu var. Ben bu projeden çok para almıyorum. Bu işi gönülden yapıyorum. Aslında benim maddi anlamda çok büyük beklentilerim yok. Ama oyunculuğa dair hedefim iyi sanat filmlerinde ve kaliteli dizilerde rol almak" diye konuştu.

MADDİ BEKLENTİM YOK
Oyuncu olmak için herhangi bir sinema ya da tiyatro okulunda okumadığını hatırlatan Barış Koçak, şunları söyledi: "Oyunculuk konusunda öğrenmem gereken çok şey var. Bu nedenle dahil olduğum her proje benim için bir okul kadar önemli. Kalpten gelen bir duyguyla rolümün hakkını vermeye çalışıyorum."
Haberin fotoğrafları