kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aslan'a kaos yarıyor!

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig 20. hafta maçında şampiyonluğun güçlü adayı Galatasaray, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 4 golle geçerek tekrar zirveye yükseldi.

LEVENT TÜZEMEN: ASLAN'A KAOS YARIYOR! (SABAH)


Kalli kararıyla Sabri depremi yaşayan, golcüsü Nonda'yı sakatlık nedeniyle İstanbul'da bırakan ve 3 PAF oyuncusuyla esame listesini tamamlayan Galatasaray, Arda'nın orkestra şefliği yaptığı maçta hem farklı kazandı hem de OFTAŞ maçında bıraktığı liderliği geri aldı.

3 gün önce OFTAŞ önünde 'Sefiller'e benzeyen, Ankara'nın buzlu zemininde patinaj yapan ve utanılacak bir yenilgi alan Galatasaraylı oyuncular, zihinsel olarak iyi hazırlanmışlardı. Arda Turan "Bu maçın patronu ben olacağım" dercesine iyi oyuna ve farklı skora damgasını vurdu. Arda, Lincoln'ün yokluğunda üstlendiği görevde Rize'de sergilediği yaratıcı, üretici ve bitirici futbolunu Başkent'e de taşıdı.

... 7 dakikada 3 gol bulan Galatasaray'da Arda, pozisyonunu kendi yarattığı bir gol atarken; Karan ve Çalık'ın gollerine de asist yaptı. Demek ki; Galatasaray'a kaos yarıyor! Çünkü Kalli'nin yarattığı her depremden sonra Galatasaray hep kazanıyor.

* YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


EMRAH KAYALIOĞLU: TEHLİKELİ GALİBİYET (SABAH)

Galatasaray iyi oynayıp, pres yaptıkça Ankaragücü'nün zaafları ortaya çıktı ve sarıkırmızılılar 7 dakika içinde buldukları üç golle üç puan ceplerinde olarak soyunma odasına gittiler. İkinci yarıda da istediklerini almış olmanın rehavetiyle kendilerini sıkmadılar. Ümit Karan'ın bir golünü yediği Serkan'a dördüncü golü attırması, Arda'nın bu sezonki en etkili futbolu Galatasaray adına en önemli artılardı.

Galatasaray, ilk devrenin ikinci yarısındaki futboluyla istediğini alırken "Galatasaray'ın olduğu yerde her zaman ümit vardır" sözünü bir kez daha doğruladı. Ancak; tamamı yerli 11'le alınan bu üç puan dertlerin bittiği anlamına gelmez. Bu, depremde kolonu çatlamış binanın dış cephesine sıva atmaktan farksızdır.

Maçtaki en ilginç görüntü ilk golü atan Hakan Şükür'ün kulübeye koşması ve Kalli'yi atlayıp kulübedeki üç PAF oyuncusuna sarılmasıydı. Kaptanın hocasını pas geçişi Florya'da yaşanan sıkıntıların göstergesidir. Bu skor, bu gerçeğin görmezden gelinmesine yol açarsa getirdiği üç puanın çok daha fazlasını götürür.

* YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


ZAFER ERTEM: ASLANLAR GİBİ (FOTOMAÇ)

Sakatlar ordusuna dönen G.Saray için önemli bir maçtı. Ezeli rakip Fenerbahçe lider Sivas'ı Sivas'ta 4 kurşunla yere sermiş, Beşiktaş G.Antep'ı 3-1'le topa tutmuştu. G.Saray'ın zirveye oturması için galibiyet şarttı. Kalli'nin yapabileceği bir şey yoktu, sıkıntıları da çoktu. Ayakta kalanlarla PAF'ı birleştirip zar zor 17 kişilik bir kadro ile Ankara'ya gelebildi. Alman'ın 4 yabancılı A.Gücü karşısındaki askerlerinin hepsi yerli malıydı.

Ankaragücü'ne şaşırmadım desem yalan olur. Sahalarında oynuyorlar, vasat ve isteksizler. Yabancılarının oyuna katkısı ise sıfır. Topladıkları 25 puanı bence sorgulamalılar. Şu gerçeği de gözardı etmeyelim. Farklı galibiyet G.Saray'da kimsenin gözünü kör etmesin. Bu takımın sakatları dönse bile acilen transfere ihtiyacı var. Ama buna rağmen bu takım hâlâ zirvedeyse yeri geldiğinde eleştirdiğimiz Kalli ve öğrencilerini kutlamamak haksızlık olur diye düşünüyorum.

* YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

BÜLENT TULUN: TASTİKNAME (FOTOMAÇ)

Hafta içi başlayıp, organize bir şekilde yönetimin içindeki ve atanmışların organizasyonuyla "istifa ederim"e kadar giden tehditler manzumesi, onurlu ve haysiyetli G.Saraylı futbolcuların müthiş tepkisiyle 19 Mayıs Stadı'nda patladı. 90 dakika boyunca sahada futbol adına her şeyi yapan Uğur Uçar, Arda Turan, Mehmet Topal, Hakan Şükür ve Ümit Karan vardı.

Galatasaraylı oyuncular, dünkü maçta aslında Ankaragücü'ne karşı değil, teknik heyetlerine ve kendilerini yönettiklerini iddia eden sorumlulara karşı 4-0 galip geldiler.

İnanıyorum ki atılan her golden sonra abuk-subuk bir şekilde kadro dışı bırakılan kardeşleri Sabri'ye bu galibiyeti ve golleri armağan ettiler. İdare edilmesi ve problem çıkarması en uzak ihtimal olan Sabri Sarıoğlu gibi bir oyuncuyu bile halledemeyen Florya yönetimi, problemleri kenara atmış, başarılı bir operasyon yapmış gibi, bu maçtan sonra da gerçeklerin farkına varamazsa yanlışın en büyüğünü yapar.

* YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

AZİZ ÜSTEL: ARDA'YA AFERİN (FOTOMÇ)

Hemen herkes Cimbom'un Ankara'da puan kaybedeceği kanısındaydı. Ama kimsenin hesaba katmadığı Galatasaray, F.Bahçe, Beşiktaş'ın dışında diğer takımların gerçekten kötü oynadığıydı. Galatasaray'ın Türk oyunculardan kurulu takımı çoğunun adını bile telaffuz etmekte güçlük çektiğimiz yabancılarla dolu A.Gücü'nü sahadan sildi. Her şeyden önce şu gerçeği kabul etmek gerekir ki son yıllarda Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldız Arda Turan. Arda iyi oynadığı zaman Galatasaray da iyi oynuyor. Arda'dan sonra yavaş yavaş yıldızlaşmaya başlayan Mehmet Topal'ı da unutmamak gerek. A.Gücü bu kadar eksik bir Galatasaray'ı bir daha yakalayamaz.

Galatasaray'ın tam 10 futbolcusu yok. Ama ne yazık ki A.Gücü'nde kimse futbol oynamak istemiyor dahası bildiği futbolu da unutmuş. Galatasaray bütün tahminlerin aksine çok rahat bir galibiyet aldı ve Turkcell Süper Lig'in liderlik koltuğuna oturdu.

* YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

KANAT ATKAYA: ÜSTÜN BAŞARI (HÜRRİYET)

GALATASARAYLI futbolcuların işi gerçekten güç... Hava şartları, sakatlıklar, yoğun maç trafiğinin getirdiği fiziksel zorlukları diğer takımlar da yaşıyor.

Ancak Galatasaraylı futbolcular bir de ruhsal dalgalanmalarla başa çıkmak durumunda. Takım neredeyse düz koşu yaparken eksilir hale geldi.

Sakatlıklar yetmezse "operasyonla" takım eksiltiliyor.

Galatasaray'ın yetiştirdiği Sabri'yi yollamak kendince büyük ve önemli bir karar. Doğru karar olduğunu düşünmemiz bekleniyor bu kararın.

Zor kazanıp kolay kaybetmenin iyi bir şey olmadığı öğretildi bana. Umarım Sabri'yi kazanmak için yeterince çaba gösterilmiştir.

Öte yandan Feldkamp'ın iradesinin tek başına yetmeyeceği bir operasyon yürütüldüğü açık.

Arda Turan'ın ısrarlı ve güzel oyunuyla rakibi yorması ve Hakan Şükür/Ümit Karan ikilisinin uyumlu çalışması, Ankaragücü'nün pek sağlam durmayan defans blokunu önce salladı sonra da 10 dakikalık bir saldırı planıyla tamamen çöketrtti.

İLHAN SÖYLER: BAŞ AKTÖR ARDA OLDU (HÜRRİYET)

Dün izlediğim Ankaragücü-Galatasaray maçında baş aktör, Arda'ydı. Filmin başlangıcında, gelişiminde ve sonucundaki performansıyla Oscar'a aday olduğunu gösterdi. Ama bir de gizli kahramanlar vardı. Mehmetler... Mehmet'lerden Topal olanı defansın önünde, oyun kurgusu, top çalma ve savunma ile ilişkilerini kurdu. Oyunun akışını belli etmeden dengeledi.

Ama bir de filmde kopuk olar yerler vardı. O da köşe vuruşlarındaki durum. Ankaragücü ceza alanını kalabalık yapıyorsun, pozisyon buluyorsun, dalgalanma yapıyorsun ama sonunu getiremiyorsun. Bunları her takım yapar ancak ayrıcalıklı olmanın yolu golü atmaktan geçer.

Önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. Galatasaray ile sözleşme imzalayan her futbolcu, oynamak zorunda. Hiçbirinin birbirinden farkı olmaz.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 20 13 6 1 39 14 45
2 Fenerbahçe 20 13 5 2 41 20 44
3 Sivas 20 14 1 5 33 17 43
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 20 13 4 3 31 18 43
5 Kayseri 20 9 8 3 30 17 35
6 G.B. Oftaş 20 7 6 7 22 20 27
7 Denizli 20 7 5 8 26 26 26
8 Trabzon 20 7 4 9 27 26 25
9 Ankaragücü 20 6 7 7 21 27 25
10 Konya 20 7 4 9 24 35 25
11 Gaziantep 20 7 3 10 24 32 24
12 Bursa 20 5 8 7 19 22 23
13 İ.B.B. Spor 20 5 6 9 24 27 21
14 Ç.Rize 20 6 3 11 21 40 21
15 Ankaraspor 20 4 8 8 19 23 20
16 V.Manisa 20 5 5 10 26 33 20
17 G.Birliği 20 4 6 10 25 31 18
18 Kasımpaşa 20 2 3 15 15 39 9
19:00
Bursaspor - Gençlerbirliği
Turkcell Süper Lig
20:00
Ç.Rizespor - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
20. Hafta
 G.B. Oftaş 3  
  İ.B.B. Spor 2  
 Beşiktaş 3  
  Gaziantep 1  
 Konya 1  
  Ankaraspor 3  
 Kasımpaşa 0  
  Kayseri 2  
 V.Manisa 3  
  Denizli 2  
 Sivas 1  
  Fenerbahçe 4  
 Ankaragücü 0  
  Galatasaray 4  
 Bursa 2  
  G.Birliği 1  
 Ç.Rize 0  
  Trabzon 4  
Haftanın Maçları
21. Hafta
 G.Birliği Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Ç.Rize  
 Ankaraspor Kasımpaşa  
 Denizli Konya  
 Gaziantep Sivas  
 Fenerbahçe G.B. Oftaş  
 Trabzon Bursa  
 Galatasaray V.Manisa  
 Kayseri Beşiktaş