kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kabadayı isimli filmde Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu başrolde oynuyor.

Korsan internete sıçradı hâkim de durduramadı

Mehmet ÇALIŞKAN / MAGAZİN
'Kabadayı'yı korsan yayınlayıp, bir günde 30 bin kez tıklanan web sitesini mahkeme durdurdu. Ancak site birkaç günde yeniden aktif hale getirildi..
Tezgâhlarda satılan korsan VCD'lerin yasaklanması konusunda büyük yol kat eden film yapımcılarının yeni kâbusu internet siteleri. Korsancılar, gösterimde olan filmleri bu kez internet sitelerinden yayınlamaya başladı. 7 hafta önce gösterime giren Kabadayı, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 900 bin kişi tarafından izlendi. Bu sezonun en çok gişe yapan sinema filmi olma özelliğini taşıyan Kabadayı, geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde korsan olarak yayınlanmaya başladı. Filmin korsan izlenme sayısının günde 30 bin gibi yüksek rakama ulaştığını gören yapımcılar, siteyi AMPEC (Dünya çapındaki korsanlıkla mücadele programının Türkiye'deki uzantısı) Filmcilik ve Ticaret Limited Şirketi'ne şikâyet etti.

CEZA KESİLEMİYOR
AMPEC de siteyi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bildirdi. Bakanlık da sitenin korsan yayın yaptığını tespit ederek mahkeme kararıyla sitenin yayınını teknik müdahalelerle engelledi. Kabadayı'nın korsan yayını yasa gereğince 3 aydan 6 yıla kadar hapis ve 5 bin YTL'den 250 bin YTL'ye kadar ağır para cezasını gerektiriyor. Ne var ki internet sitesinin kimler tarafından yönlendirildiği belli olmadığı için ceza kesilemedi. Birkaç gün kapalı kalan site ise, yeniden aktif hale getirildi.