kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Katile ev verdiler aylık bile bağladılar

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
* Dönem dönem kontrgerillayla ilgili Meclis komisyonları oluşturuldu. Sizin bilginize başvuran oldu mu? Hayır. Bir tek bir önceki dönemde CHP milletvekilliği yapan Mustafa Gazalcı, İçişleri Bakanı ve Başbakan'ın cevap vermesi istemiyle soru önergeleri verdi. Ama kendisine dosyanın çoktan kapandığı bilgisi verildi.

* Babanızın Kırklareli'ndeki öldürülmesi davası dosyasına baktınız mı hiç? Vaktiyle bir gazeteci arkadaşım peşine düştü dosyanın. Ama hep farklı cevaplar verdiler; yok adliyeyi su bastı dosyalar yandı... Ama herhalde bilgiler MİT'in arşivinde vardır.

* Sabahattin Ali'nin ölümüyle ilgili katil dışında deşifre olan isim oldu mu? Cesedinin denilen yerde bulunup bulunmadığını, nereye gömüldüğünü bilmiyoruz. Cesedin annem ve babaannem tarafından teşhis edilmesine izin verilmedi. Ayrıca babamın katiline Anadoluhisarı'nda ev verildiği, hatta aylık bağlandığı ortaya çıktı.

SERBEST KALIRLAR

* Babanızı öldüren kişi hâlâ yaşıyor mu?
Yakın zamanda öldü. Bir yıl bile yatmadı.

* Ergenekon operasyonundan bir sonuç çıkabileceğine inanıyor musunuz? Her şeyi örtbas eden bir sistemimiz var. Bu cinayetlerde her zaman devletin belli kuruluşlarının adı geçiyor. Çok iyi organize olmuş bir örgüt. Kendilerine küstahça güveniyorlar. Ben Ergenekon operasyonundan da bir şey çıkacağına inanmıyorum. Yarın, öbür gün serbest bırakılacaklardır. "Hepimiz Ogünüz" diye ortalıkta gezinen insanlar var.

* Peki, Sabahattin Ali cinayeti çözülseydi Türkiye'nin yakın tarihi farklı olur muydu? Sabahattin Ali cinayeti çözülseydi sonraki cinayetler yaşanmazdı. Hatta Demokrat Partililerin başına gelenler bile olmayabilirdi. Adnan Menderes ve diğer isimler idam edilmezdi.